HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delege seçimlerine sayılı günler kala siyasi arena hareketlenmeye başladı. İlçe yönetim kurulu delege seçim takvimlerine yönelik toplandı. Dün gerçekleştirirken toplantıya ve alınan kararlara dair iddiaların gündemine taşıyan CHP Efeler İlçe Başkan Adayı Altan Kemerci, İlçe Yönetim Kurulunu, herhangi bir şaibeli karar almaması yönünde uyarıda bulundu. Basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Kemerci, yaptığı açıklamada,  “Daha önceki ilçe yönetimlerince her mahalleye sandık konularak yapılan seçimlerin, fiziki koşulları, konumunun ikinci katta olması, otoparkının olmaması, oturacak yerinin olmaması, uzak mahallelerden ulaşım sorunu partililerimize sıkıntı ve zorluk yaratacaktır. Takdir edersiniz ki; Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeye demokrasiyi getiren Şeffaflığı, katılımcılığı ve çoğulculuğu savunan bir partidir. Bizim parti geleneğimizde, partilimizi ayağımızı çağırmak değil partilimizin çağırdığı yere gitmek, hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek vardır. Yine öğrendiğim kadarıyla delege seçimlerinde beyaz renkte zarf kullanacakmışız. Takdir edersiniz ki; Ülkede yapılan tüm seçimlerde sarı zarf kullanılmaktadır. Beyaz zarf şaibeye, seçmen üzerinde baskıya, belediyemizde görev yapan parti üyelerimiz üzerinde korkuya neden olacaktır. Önceki dönemde de görev yapan, bugünkü ilçe yönetimimiz her mahalleye sandık koymuşken bugün 50 derece sıcakta yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle partililerimizi neden seçim yapmaya elverişli olmayan CHP ilçe başkanlığımızda toplamak istenmektedir? Bu bizler ve üyelerimiz üzerinde delege seçimlerimizle ilgili kuşku yaratmaktadır” dedi.

"KAVGAYA VE HUSUMETE SEBEP OLUR"

Seçimlerin huzurlu ve konforlu bir ortamda geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Kemerci, “Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binamızın ikinci katta olması, fiziki şartların uygun olmaması, trafik ve park sorunu nedeniyle üye sayısının çok olduğu mahallelerdeki engelli ve yaşlı üyelerimizin oy kullanmasına zorluk çekeceği görülmektedir. Daha önceki yaşamış olduğumuz tecrübelere dayanarak Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimimizin ilçe binamızda yapmak istediğim mahalle delege seçiminde yaşanan kavga ve kaos üyeler arasında husumete sebep olabilecek bir karardır” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERİN HUZURLU BİR ORTAMDA GEÇMESİNİ İSTİYORUM”

Taleplerini sıralayan Kemerci;

1.     Efeler ilçemizde bulunan, her mahallemizde seçim için kullanılan, yerel ve genel seçimde kullandığımız şeffaf seçim sandıklarının kullanılmasını

2.     Mahalle delege seçimimiz de kullanılacak zarfların oyun rengini göstermeyen sarı zarflardan olmasını

3.     Her sandığa her iki listenin birer temsilcisinin görevlendirilmesini

4.     Ayrıca mevcut Efeler ilçe Başkanlığınca uygulanan psikolojik baskı ve ortamı germeye dönük tavır ve davranışlar nedeniyle mahalle delege seçimlerimizin birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde güvenli bir şekilde yapılması için genel merkezimiz tarafından bir milletvekilimizin görevlendirilmesini istiyorum. Bu seçimin adil, güvenilir ve huzurlu bir ortamda geçmesini istiyorum” diye konuştu.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ