HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aydın’daki seçim bürosu, büyük bir törenle hizmete başladı. Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Zeybek Mahallesi'nde bulunan seçim bürosunun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP il ve ilçe örgütü üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde ilk sözü Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay aldı. Atay,” Şu anda belediye başkanı olarak değil bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak konuşuyorum.  Şunu bilin ki bu seçim bürosunu 15 Mayıs’ta iktidara geldiğimiz zaman sizlerin hayatını nasıl kolaylaştıracağımızı neler yapacağımızı anlatacağımız ve sizlerle buluşacağımız bir mekân olması için iş yerlerinize yakın bir yerde açmayı uygun gördük. Bu nedenle sizler ve bizler burada gelecekte o güzel günleri nasıl gerçekleştireceğimizi konuşacağız ve burada birlikte göreceğiz”  dedi.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 15.41.57

Başkan Atay’ın ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, seçim çalışmalarına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"2023 YILININ EN BÜYÜK KOMEDİSİ"

Aydın’ın bütün ilçeleri ve Türkiye’nin bütün illerinde 14 Mayıs’a kararlı bir şekilde ilerlediklerini kaydeden Tezcan,” Efeler’deki bu seçim büromuz sanayi sitesinin içinde. 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde esnafın çok büyük sıkıntılar içinde yaşadığını biliyoruz. 21 yıllık AK Parti iktidarında toplumun bütün kesimlerinin çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu da biliyoruz. Esnafın, çiftçinin, emeklinin, öğrencinin, kadınların, gençlerin, engellilerin ihtiyacı var ve 21 yılda dünyanın hiçbir yerinde hiçbir iktidara nasip olmayacak şekilde tek başına iktidar olabilme yetkisi millet bu iktidara vermiş, 12 gün kalmış seçimlere, 14 Mayıs’ta seçime gideceğiz. Sanki Erdoğan muhalefet partisinin lideriymiş gibi topluma 21 yılda yapmadıklarını, yapamadıklarını, 21 yılda sahip çıkamadıklarına sahip çıkacağım vaadiyle sandıktan destek istiyor. 2023 yılının en büyük komedisi, mizahı nedir diye sorarsanız herhalde budur. Mülakatı kaldıracağım diyor. Yahu sen koydun mülakatı. Torpilsiz işe giremeyen evlatlarımız senin kurduğun bu düzen nedeniyle intihar etmek zorunda kaldılar. Siyasetçi nerede hesap verecek? Sandıkta verecek” diye konuştu.

“SEÇİMİ MUHALAFET KAZANIRSA BUNU DARBE OLARAK GÖRECEĞİZ DİYOR”

Seçim vaatlerini yineleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim güvenliğine yönelik açıklamalarda da bulundu. Tezcan, “Seçimde gideceklerini anladılar seçimi muharebe meydanı gibi göstermeye başladılar. Sanki seçime gitmiyoruz savaşa gidiyoruz. Muhalefete küffar diyen sandığa darbe diyen bir anlayıştan demokrasi çıkar mı? İçişleri bakanı ne dedi? İçişleri bakanı, bunlar sandıkta darbeye hazırlanıyorlar. Yani 14 Mayıs’ta millet iktidarı bunlara vermeyip seçimi muhalefet kazanırsa biz bunu darbe gibi göreceğiz diyor. Tarihin her döneminde şunu herkes bilsin ki sandığa darbe diyen darbecinin ta kendisidir. Ama millet bunu yemiyor artık. Biz bu seçim kampanyasını polemik üzerinden yürütmeyeceğiz. Önemli iki mesaj seçtim onu söyledim. Millet artık bundan bıktı. Türkiye’yi kutuplaştırarak milleti birbirine düşmanlaştırarak, ayrıştırarak siyaset yapanlar kendileri için yeni bir iktidar üretebilirler ama bu millet için üretebilecekleri iyiliğe dönük yeni hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

“DÜŞMANLAŞTIRMAYA BU MİLLET PRİM VERMEYECEK”

Tezcan, geçtiğimiz günlerde hakkında yapılan haberlere ilişkin de konuştu. Yeşil Sol Parti standını ziyaret etmesinin AK Parti milletvekilleri ve bazı basın organları tarafından farklı bir noktaya çekildiğini sözlerine ekleyen Tezcan, “Siyaset nezaket işidir seçim dediğin bayramdır, şenliktir. Seçimde düşman yoktur yarışan partiler vardır. Hiç kimse bizim düşmanımız değildir. Cumhuriyet Halk Partisi standından başladım. Sırayla bir tercih yapmadan yan yana olan stantları dolaştım hayırlı olsun dedim. Yanımızda AK Parti’nin standı vardı gittim tokalaştım hayırlı olsun dedim. Yeniden Refah Partisi vardı ona da aynısını söyledim. Ondan sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne gittim. En son Yeşil Sol Parti’ye gittim. Bu parti seçime girmiyor mu? Seçimde yarışmıyor muyuz? Oy pusulasında adı olmayacak mı? Akşam bazı gazetelerin yazdıklarına baktım. Kurgu haber çünkü gazetecilikte benim bildiğim nereye gittiyse onları yazarsın orada eleştireceksen dördüne gitti beşinciye gitmeseydi dersin bu senin tercihindir. Onlar yok bir tane yeri göstermişler, Bülent Tezcan buraya gitti. Evet gittim, her yere gittim. Demokrasi içerinde yarışan her partiyle nezaketle siyaset yapma karakteri bizde var. Yalana, iftiraya, düşmanlaştırmaya bu millet prim vermeyecek” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 15.42.13

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ