HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke’de delege seçimleri sona ererken ilçe merkez mahalle delegasyonu belirlendi. Dün ilçe binasında gerçekleştirildi. Ali Kemal Özcan'in tek liste ile gittiği seçimde delegeler belirlendi.  Sabah 10:00 da başlayan seçim heyecan saat 17:00'a kadar devam etti. Atatürk Mahallesinde 37, Cumhuriyet Mahallesinde 20, Çeltikçi Mahallesinde 33, Fevzipaşa Mahallesinde 18, Kemalpaşa Mahallesinde 7, Konak Mahallesinde 32, Yenicami Mahallesinde 42, Yenikent Mahallesinde 31 kişi kongre delegesi seçildi.

Delege seçimlerini değerlendiren CHP Söke eski İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, partinin mevcut durumuna ilişkin Aydın Haberleri’ne özel açıklamalarda bulundu. Partinin gidişatının iyi olmadığını söyleyen Güzdüz, “Eski ilçe başkanı olarak ne müdahil ne destek ne de köstek olduk. Çünkü Söke’deki gidişattan şahsen memnun değilim. İyiye gitmiyor. 7 Haziran 2015- 1 Kasım 2015 referandumu yani evet-hayır oylamaları zamanları benim ilçe başkanı olduğum dönemlerdir. Şimdiki oy oranlarına yani geçtiğimiz 14 Mayıs sonuçlarına bakıldığında sonuç çok net ortaya çıkar. Bir de 8 yılda seçmen artışı göz önüne alındığında Söke’nin durumu çok net ortaya çıkar” dedi.

“TOPLUMU BU İŞİN İÇİNE SOKMADIĞIMIZ SÜRECE DEĞİŞİM HİKAYE”

Parti tabanı ve partililerin değişim seslerine ilişkin de konuşan Gündüz, “Değişim hikaye. Genel merkez nezdinde cumhuriyet ayarlarına dönme, gerçekten yurtsever duygularla ülke çıkarlarını düşünme yönünde adım atılmadığı sürece tüzük de seçim yasasında siyasi partiler kanununda gerekli değişiklikler olup toplumu bu işin içine sokmadığımız sürece değişim hikaye” ifadelerini kullandı.

“O İNSANLARIN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’e ve ülkeyi Kurtuluş Savaşı sonrası fedakârlıklar yaparak kalkındırmaya çalışan halka layık olması gerektiğini vurgulayan Gündüz, partisine sitem etti. Ülkenin elden gittiğini söyleyen Gündüz, “Ülke elden gitti zaten. Hala maval okumanın bir anlamı yok. Yani Atatürk’ün koltuğunda oturanların, Atatürk’ün hakkının yüzde 10’unu vermediği bir diyet borçları var bunu yapmadılar, buna üzülüyorum. Bu ülkeye en fazla sahip çıkacak parti veya düşünsel bazda insanlar bu bağımsızlık ateşini yakmış, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış, emperyalistleri ülkeden kovmuş ve ondan sonra Cumhuriyeti kurmuş ve bir sürü atılımlar yapmış 1923 ile 1938 yılları arasında. Bu insanlar var ya bu insanlar; cephede eşini, babasını, evladını kaybetmiş ama ondan sonra ayağına giyecek bir fistanın, ayakkabının fabrikasını kurmak için pullukla, kara sabanla çift sürmüş. O analar, kadınlar oradan yüzde 40 aşar vergisi vermiş bu ülke ve halk için gereken bir takım atılımlar yapmışlar. Hiç olmazsa bu kadınlara, bu yapılanlara layık olup bunlara sahip çıksınlar. Ben buna üzülüyorum. O insanların kemikleri sızlıyor” diye konuştu.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ