HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay kararı verilmesiyle birlikte siyasi hareketlilik başladı. İl ve ilçe başkanlıklarının seçileceği kurultayda gözler aday olması beklenen ve adaylığını açıklayan isimlere çevrildi. CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi İş İnsanı Altan Kemerci'nin Efeler İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklamaya hazırlanırken siyasi yorumlar yapılmaya başlandı.

"EFELER'E BÖYLE BİR İLÇE BAŞKANI GEREKLİ"

CHP Efeler eski İlçe Başkanı Mehmet Şık, Kemerci'nin adaylığının değişim isteyenler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Şık, "İnanın ben hiçbir şekilde dahil veya müdahil olmayı düşünmüyordum. Sadece gidip oyumu kullanacaktım ama Altan arkadaş yola çıktıktan sonra hakikaten bende bir heyecan uyandı. Altan gibi öncelikle dürüst, yüzü sola dönük, temelden sosyal demokrat düzgün bir arkdaş yola çıktığı ve arkasında da tabanda bir güç olduğunu bildiğim için hakikaten herkes giib bende de bir heyecan uyandırdı. Efeler'e böyle bir ilçe başkanı gerekli. Bunu partmizde kime sorarsanız sorun yüzde 70'inden bu cevabı alırsınız. Değişime ihtiyaç olduğunu bir ben değil kime sorsanız aynı cevabı alır. Arkadaşıma başarılar diliyorum. Elimi değil onunla birlikte gövdemi taşın altına koyacağım" diye konuştu.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIR”

CHP Eski Aydın İl Başkanı Bayram İnci, “Demokrasinin gereğidir Altan Kemerci’nin de aday olması iyi olmuş. Polat Bora Mersin de aday. Demokratik ve güzel bir göreve talip olunmuş. Altan benim yönetimimde yer aldı. İletişimi iyi bir arkadaşımız, yardımseverdir. Çözüm odaklı çalışır kim olursa olsun aradıklarında telefonu açar ilgilenir. Sıradan bir üyeyken de benim yönetimindeyken de öyleydi. İletişimi iyi olan bir arkadaşımız” dedi.

“EN ÖNEMLİ YÖNÜ UZLAŞTIRMACI OLMASI”

Parti emektarı CHP’li Kurban Dülger ise Kemerci’nin uzlaşmacı yapısından doğru bir aday olduğunu söylerek; “Çok uygun bir aday olduğunu düşünüyorum parti içerisinde biri olarak. İnsanları kırmadan üzmeden çalışabilecek. Herkesle az çok uyumlu parti tecrübesi olan biri. Altan kardeşimiz yıllarca gençlik kollarında da çalıştı. Çok uygun bir insan. Altan’ın en önemli yönü uzlaştırmacı olması. Ben bazen parti içinde birilerine kızabilirim ama Altan da o yapı yok. Altan daha olumlu ve olgun düşünen insanların düşüncelerine saygılı davranan bir kişiliğe sahip yıllardır da tanıdığım biri. Çok uygun ve bir aday yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

“CUMA GÜNÜ ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK”

Parti tabanındaki kırgınlıkları sonlandırmak ve yerel seçimlerde Aydın’da başarılı bir çalışma yürütme isteğiyle bilinen Kemerci’nin bu konularla özellikle ilgileneceği konuşuluyor. 23 Haziran Cuma günü adaylığını açıklayacağı öğrenilen Kemerci, aynı zamanda Aydın Ticaret Odası Meclis Üyesi görevinde bulunuyor. Evli 3 çocuk babası olan Kemerci, adaylık açıklamasının ardından mahalle delege seçimlerine mavi liste ile katılacak ve Efeler'deki parti üyelerinden oy isteyecek.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ