HABER : TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında Aydın’da açıklanmayan son iki belediye olan Germencik ve Didim belediye başkan adayları belirlendi.  Açıklanan son iki belediyenin ardından Aydın’da adaylar seçim çalışmalarına resmi olarak başlamış oldu.

CHP ÇERÇİOĞLU İLE DEVAM DEDİ

Aydın’da 2009 yılından bu yanan belediye başkanlığı görevini yürüten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir dönem daha bu görevi sürdürmek istediğini belirterek adaylığını açıklamıştı. Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını açıkladığı Çerçioğlu, Kurultay sonrası genel başkanlık görevine seçilen Özgür Özel tarafından yeniden aday gösterilen üç büyükşehir belediye başkan adaylarından biri olmuştu.

EFELER’DE ANIL YETİŞKİN YARIŞACAK

CHP’nin Aydın’ın en fazla seçmeni bulunan Efeler ilçesinde kimi aday göstereceği sorusu siyasi kulisleri en çok meşgul eden gündemlerden biri olmuştu. Yapılan PM toplantısı sonrası açıklanan 11 ilçe içinde yer alan Efeler’de eski Aydın Baro Başkanı Anıl Yetişkin belediye başkan adayı olarak gösterildi.

NAZİLLİ BİLMECESİ

CHP’nin PM toplantısı sonrası, Buharkent’e Ali Okkalı, İncirliova’ya Osman Gökmen, Karpuzlu’ya Tuğrul Ozan, Koçarlı’ya Özgür Arıcı, Kuşadası’na Ömer Günel, Söke’ye Mustafa İberya Arıkan, Yenipazar’a Malik Ercan, Karacasu’ya ise Mustafa Büyükyapıcı, Köşk’e Alper Aydoğan, Çine’ye Mehmet Kıvrak, Bozdoğan’na Mustafa Galip Özel ve Sultanhisar’a ise Osman Yıldırımkaya aday gösterildi. Nazilli’ya aday olarak gösterilen Gamze Yolcu Metin adınınduyurulmasıyla beraber tartışmaların odağına oturmuş seçim çalışmalarına başladıktan bir ay sonra Metin adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Genel Merkez tarafından Nazilli belediye başkan adaylığına Ertuğrul Tetik gösterildi.

GERMENCİK VE DİDİM EN SON AÇIKLANDI

Aydın’da en merak edilen ilçelerden olan Germencik ve Didim’de adayların belirlenmesi gündemin yoğun olması ve parti içi çalışmalar nedeniyle ertelenmişti. Germencik’te Fuat Öndeş, Didim’de ise mevcut başkan Ahmet Deniz Atabay, yeniden aday olmuş ancak genel merkez seçimi yeni isimlerden yana yaptı. Son PM toplantısında Germencik’e Burak Zencirci, Didim’e ise Hatice Gençay aday gösterildi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden Çerçioğlu'na ziyaret Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden Çerçioğlu'na ziyaret

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ