CHP'li Altan Kemerci, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında öncelikli olarak seçimlerde yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti. Kemerci, "Sosyal medyadan ve basından öğrendiğim kadarıyla Balıkesir Milletvekilimiz Sn. Ensar Aytekin ile İstanbul Milletvekilimiz Sn. Ali Gökçek partimizi ziyaret ederek denetlemede bulunmuşlardır. 

Ardahan kökenli olması sebebi ile tanışıklığımın olduğu Sn. Ensar Aytekin Aydın ziyaretin sabahı beni arayarak Aydın’a geleceklerini ifade etmiştir. Kendisine Aydın ziyaretinizin sebebi nedir? Delege seçimlerine ilişkin denetlemeniz mi olacak mı? diye sorduğumda aldığım cevap “İl Başkanlığı ile İlçe Başkanlıklarının gelir-gider ve karar defterlerini denetleyeceğiz, Türkiye geneli yapılan standart bir uygulamadır. Delege seçimlerine dair bir ziyaret veya görevlendirme değildir” demiştir. 

Rutin ve genel bir ziyaret olduğunu, benim itirazlarıma istinaden bir denetleme olmadığını anlamış bulunmaktayım. Kaldı ki itirazın sahibi olarak bu sebepten gelmiş olsalardı beni dinlemeleri ve beyanımı almaları gerekirdi. " dedi. 

KEMERCİ; İNANIYORUM VE BEKLİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözü yerine getireceğine inandıklarını ifade eden Kemerci konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; "Kamuoyuna yansıyan ve basında da yer alan bir bilgiyi hatırlatmak isterim. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği il-ilçe belediye başkanları toplantısındaki konuşmasına istinaden Efeler İlçe Başkanlığının delege seçimlerindeki usulsüzlükleri yani partimizin tüzüğüne, ahlakına ve geleneğine aykırı bütün davranışları denetlemesi için iki milletvekilini görevlendireceğinin sözünü vermişti.  Özetle, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözü yerine getireceğine inanıyorum ve bekliyorum."