Çikolata krizlerini sık sık yaşayanlar, ‘onsuz olmaz’ diyenlere kötü haber. Gün geçtikçe çikolataların boyutları küçülebilir.

Temel bileşenlerinden birinin fiyatı yükseldikten sonra çikolata kalıplarının boyutu daha da küçülebilir. Kakaonun en çok yetiştirildiği yer olan Batı Afrika’da şiddetli yağış ve El Nino bu yılki hasadı sekteye uğrattı.

imdi uzmanlar, bar ve bisküvilerin boyutunu küçülten gıda şirketlerinin ilerleyen süreçte bunu yapmaya devam edebilecekleri ve hatta daha sağlıklı bir seçim olarak daha küçük ürünleri pazarlayabilecekleri konusunda uyarıyor.

Geçen hafta aralarında Lindt ve Amerikalı çikolata üreticisi Hershey’in de bulunduğu önde gelen üreticiler, fiyat artışlarını göz ardı edemeyeceklerini belirtmişlerdi.

Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, İngiltere’de çikolata fiyatları geçen yıl yüzde 17 arttı. Bu, genel enflasyon oranının iki katından fazla. (sözcü)

@aydinhaberlericom Yerel seçim çalışmalarının start aldığı bugünlerde vatandaşlara, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istediklerini sorduk❓#aydınhaberleri #voxpoptr ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ
@aydinhaberlericom

Herkese selam! Bugün Aydın’da kahve severler için 3 farklı mekanda 3 çeşit soğuk kahve deneyimledik. 🧋Dalgona , Güney Kore’den dünyaya yayılan bu kahve tiktok videoları ile popüler olduğu için tiktok kahvesi olarak da biliniyor. Granül, şeker , su ve süt çırpılarak yumuşak köpük oluşturuluyor. 🧋İce white mocha , Amerikan menşeli adını Yemen’den alan İce White Mocha. Dalgona’ya göre daha şekerli ve yumuşak içimli bir kahve. 🧋İced americano, İtalyan kahvecilerin deyimiyle su katılarak yumuşatılan Espresso olarak tanımlayacileceğimiz iced americano şeker kullanmayanların en çok tercih ettiği kahveler arasında yer alıyor. ❓Peki bu 3 kahveden birini tercih edecek olsanız bu hangisi olurdu. Yorumlara bekliyoruz, bol kahveli günler!

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ