HABER: TUĞBA AYDIN

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tedavi görmek için gittiği Malatya’da hayatını kaybetti. Dinçer geçtiğimiz gün Çine Belediyesinde gerçekleştirilen cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Dinçer’in ardından boş kalan belediye başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu gündeme geldi. Belediye Kanunu’nun 45 ve 46. maddesine göre belirlenecek yeni belediye başkanlığı görevi için Çine Belediye Meclisi’nin 10 gün içinde toplanması gerekiyor.

OYLARIN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA KURA ÇEKİLECEK

Meclis üyeleri arasından gizli oyla seçilecek yeni başkan için ilk oylamada üye tam sayısının üçte ikisinin oyu gerekirken, başkan iki oylamada seçilemezse, bir sonraki oylamada salt çoğunluk aranacak.  Bu oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan iki aday için dördüncü tur oylama yapılacak ve en fazla oy alan belediye başkanı olacak. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek.

Latmos sakini anlattı! Dağın kalbine maden ocağı dikecekler Latmos sakini anlattı! Dağın kalbine maden ocağı dikecekler

İYİ PARTİ’NİN KRİTİK ROLÜ

Belediye meclisi toplantısı öncesi gözler partilerin sandalye sayısına çevrildi. CHP’nin 7, AK Parti’nin 6, İYİ Parti’nin ise 2 sandalyesinin bulunduğu mecliste, İYİ Partili meclis üyelerinin kime oy vereceği merak edildi. İYİ Partili meclis üyelerinin AK Parti’nin adayına oy vermesi durumunda Çine Belediye Başkanlığı görevi AK Parti’ye geçmiş olacak.  

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ