HABER: TUĞBA AYDIN

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği konferansta vatandaşlara Aydın'da beklenen depreme ilişkin bilgi verdi. Efeler Nevzat Biçer Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Baro Başkanı Anıl Yetişkin parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın'da beklenen 7,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Ercan, vatandaşları uyardı. Depreme dayanıklı binalar kadar üzerine inşa edildiği bölgenin de önemli olduğunu söyleyen Ercan, Aydın’ın en riskli yerlerini açıkladı.

“AYDIN’DA GEÇMİŞTE 10 YIKIM GÜCÜNDE DEPREM OLMUŞ”

Aydın’ın ilçelerinden Germencik ve ona bağlı Ortaklar, Nazilli, Buharkent, Büyük Menderes’in kuzeyi daha güvensiz güneyine göre. Aydın’da geçmişte 10 yıkım gücüne sahip depremler olmuş. Milattan önce Aydın’da 7.3 büyüklüğünde deprem olmuş, 10 yıkım gücünde. Her 250 yılda bir bu bölgede deprem olur. Son 250 yıldır Aydın’da büyük bir deprem olmadı bu da önemli bir detay” dedi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

@aydinhaberlericom

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ
@aydinhaberlericom 🎤Aydın halkı yerel yönetimlerin değişmesini istiyor mu? 💬 Hizmetler yeterli mi? 💬Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hizmetlerinden memnun musunuz? 🗣Siz izleyicilerin de görüşünü yoruma bekliyoruz… #aydınhaberleri #aydinhaberleri #voxpoptr #sokakhaberleri ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ