Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen iki ayrı depremde 11 ilde ağır hasar meydana gelirken 41 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Bu illerden biri de Malatya oldu. İlk depremde Malatya’nın Ciritpınar Mahallesinde 7 katlı apartmanda yıkıldı. Apartmanda çok sayıda insan enkaz altında kaldı. Bunlardan biri de eşinden 6 yıl önce boşanan ve 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Özlem Yılmaz (34) oldu.

Apartmanın yıkılmasının ardından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 12 yaşındaki Aysima'ya ulaşıldı. Ekipler Aysima'yı yoğun mesai harcayarak sağlık ekiplerinin de desteğiyle kurtardı. Ancak anne Özlem Yılmaz, oğlu Ali Osman ve kızı Nur Sima Birinç’in cansız bedenine ulaşıldı. Anneanne Havva Serttaş kızının ve iki torunun cenazesini alarak Adana’da toprağa verdi. Hayatta kalan tek torununa ise sahip çıkarak evine getirdi.

KIZIM DEPREMDEN KAÇTI AMA MALATYA'DA YAKALANDI
Serttaş, “Malatya depreminde kızımı ve iki torunumu kaybettim. 1 torunum 40 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Şuan yanımda kalıyor. Babaları kendilerinden ayrıydı, ne aradı ne de cenazelerine geldi. Cenaze aracı bulamadım, kendi imkanlarımla bir pikap arkasına koyarak getirdim. 3 cenazemi Adana’da toprağa verdim. Benim kızım depremden kaçtı ama Malatya’da yakalandı ve orası mezar oldu” dedi.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Kızının depremden önce mobilya aldığını ve borcunu ödeyemediğini belirten Serttaş, “Malatya’da bir mobilyacı var, kızım oradan alışveriş yapmış. 19 bin 400 lira borcu varmış. Mobilyacı bu durumda bizden parayı istiyor ve ‘hakkımı helal etmiyorum’ diyor. Ben bu parayı nerden bulacağım. Benim kızımın kemikleri sızlayacak mezarında” diye gözyaşlarına boğuldu.