(DHA)
Hatay'da depremi yaşayan 25 yaşındaki Alev Altun, 9 ay önce boşandığı eski eşinin şiddetinden bu durumda bile kurtulamadı. Deprem sonrası iki çocuğuyla birlikte daha güvenli olduğunu düşündüğü için eski eşinin evinde kalmaya başlayan Alev Altun, 19 Şubat gecesi korkunç bir olay yaşadı. Eski eşi Savaş Altun, Alev Altun uyuduğu sırada üzerine sıcak su döktü. Acılar içinde uyanan kadın, ne olduğunu anlayamadan, eski eşi çocuklarıyla birlikte kaçtı. Ağır yanıklarla annesinin evine yürüyerek giden Alev Altun, komşuları tarafından hastaneye götürüldü.

Adana Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Alev Altun, burada tedavi altına alındı. Polis Savaş Altun'u gözaltına aldı. Altun ifadesinde sıcak suyun artçı depremler nedeniyle üzerine döküldüğünü ileri sürdü. Savaş Altun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hastane yatağında DHA'ya açıklama yapan Alev Altun, "Uyurken başımdan aşağı tencereyle kaynar su döktü. Bir dehşetle uykumdan kalktım, 'Dua et seni öldürmedim' dedi. Adalet istiyorum, çocuklarımla bir başıma kaldım. Lütfen yardım edin, çok çaresizim" diye konuştu. 

SAVAŞ ALTUN'UN İFADESİNE ULAŞILDI 

Savaş Altun'un ise ifadesinde "Deprem sırasında soba sallanıyordu. Elimde havluyla sobanın bacasını tuttum. Soba devrilecekti. Sobanın üzerindeki tencere sarsıntıyla üzerine döküldü çünkü sobanın dibindeydi. Hastaneye götürmek istedim ama 'çocukların başında dur' dedi evden çıktı" dediği öğrenildi.