HABER: TUĞBA AYDIN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Aydın İl Başkanı Meltem Gürler görevinden istifa etti. Gürler, 14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine aday adayı olacağını duyurdu. Partisinin kuruluşundan bu yana teşkilatlanma çalışmalarının yanı sıra ülkedeki sorunların öncelenerek eylem planlarının hazırlandığına değinen Başkan Gürler, çıkılan yolculuğun mecburi olduğunu kaydetti.

“HALKIN TALEPLERİNİ SAVUNMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir ortamı anayasal güvenceye kavuşturmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Gürler; “Tarihçi Herodot’un “gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” olarak tanımladığı topraklarımız, memleketimiz, şehrimiz Aydın, Türkiye siyasetine de, rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’in memleketi, demokrasi talebinin doğduğu topraklar olarak damga vurmuş bir şehir. Şehrimizin siyasi tarihi, taşıdığı demokrat kimlik, hepimize çok şey söylüyor. Bu şehre layık olmak, emanete sahip çıkmak için çok sesliliği, demokrasiyi, halkın taleplerini savunmak boynumuzun borcu. Aydın’ın “gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” olmaya devam etmesi için de özenli, üretken, çalışkan olmaya mecburuz.

Ne yazık ki Aydın’ımızın uzun yıllardır, merkezi iktidarın hizmet radarına giremediğini, aksine verimli topraklarının, sahip olduğu zenginliklerin talan edilerek adeta cezalandırıldığını görüyoruz. Bunu değiştirmenin mümkün olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YEPYENİ BİR ANLAYIŞI İNŞA EDECEĞİZ”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde büyük bir değişim yaşanacağını sözlerine ekleyen Gürler, “Türkiye’de iktidarı değiştirecek ve yepyeni bir anlayışı inşa edeceğiz. Bu süreçte Aydın’ın derdini, taleplerini, beklentilerini TBMM’de güçlü bir iradeyle savunmak; gençlerin, kadınların, çocukların özetle hepimizin sesini güçlü biçimde duyurmak için kuvvetli bir milletvekilliğine ihtiyaç var. Ve biliyoruz ki, ilerlemeyi getirecek olan ayrıcalıklar değil sorumluluklardır. Bu sorumluluk bilinci de sürece aktif katılımı zorunlu kılmaktadır” şeklinde konuştu.

“KADINLAR SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMALI”

Basın açıklamasını kadın partililerle birlikte gerçekleştiren Gürler, “Her fırsatta söylediğim; gençlerin, kadınların siyasette daha fazla yer almak için öne çıkmaları çağrımı kendim de yerine getirmek üzere siyasete girdim. Zira kendi geleceğimize kendimizin sahip çıkmak zorunda olduğumuzu biliyorum. Bu nedenle şimdiye dek ihtiyaç olan her farklı noktada sorumluluk üstlenmekten kaçınmadım. Şimdi de TBMM çatısı altında kadınların, sesi daha az duyulanların ve Aydın’ın sesi olabilmek azmi ve niyetiyle il başkanlığı görevimden istifa ederek, Deva Partisi Aydın Milletvekili Adaylığı için başvurumu yaptım” diyerek Aydınlı hemşehrilerinden destek beklediğini ekledi.

WhatsApp Image 2023-03-22 at 12.08.37 (1)

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ