Endonezya ve Doğu Timor’da meydana gelen ani sel ve toprak kaymalarının ardından en az 101 kişi öldü. Yetkililerden yapılan açıklamada çok sayıda kişinin kayıp olduğu, ölü sayısının artabileceği ifade edildi. 

Endonezya ve Doğu Timor’da yaşanan şiddetli yağmurun ardından ani sel ve toprak kaymaları meydana geldi. İlk belirlemelere göre Endonezya'nın doğusunda bulunan Flores Adası'nda 80, Doğu Timor’da ise 21 kişi hayatını kaybetti. Yetkililerden yapılan açıklamada çok sayıda kişinin kayıp olduğu, ölü sayısının artabileceği ifade edildi. 

Şiddetli yağmur, Güney Doğu Asya kıyılarını vurdu. Barajlardan taşan su nedeniyle binlerce ev su altında kaldı. Bölgedeki zorlu hava koşullarının arama kurtarma çalışmalarını aksattığını belirten yetkililer çok fazla insanın enkaz altında gömülü kalmış olabileceğini belirtti. 

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo da sel felakatinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, vatandaşları zorlu hava koşulları nedeniyle yetkililerin tavsiyelerine uymaya çağırdı ve "Afet yardımı çalışmalarının hızlı ve iyi bir şekilde yürütülmesi için talimat verdim" dedi. Cumhurbaşkanı Widodo, felaketten etkilenenlerin temel ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.