Efeler Belediyesi 3. Çocuk Ergen Yetişkin Psiko-Sosyal Destek Merkezi’ni Cumhuriyet Mahallesi’nde açılışını yaptı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay açılışta 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi dolayısıyla alkış olmamasının altını çizdi.

6 Şubat Depremlerin de yaşanan büyük yıkım nedeniyle evsiz kalan yüz binlerce vatandaşa kucak açan şehirler arasında Efeler de yer aldı. Açılışta Başkan Atay Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Efeler’e gelen vatandaşların merkezden ücretsiz olarak faydalanabileceği ve onlara her türlü psikolojik desteğin sağlanacağını vurguladı.

Geçen yıl 2.ci açılan Psiko-Sosyal Destek Merkezi’nin bu yıl 3.sünü açmanın gururunu yaşadıklarını paylaşan Başkan Atay yaşanan bu acı günlerimizde böyle destek merkezlerine çok fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

BAŞKAN ATAY GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Deprem bölgesin de incelemelerde bulunan Başkan Atay o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Ailesiyle birlikte gerçekleştirdiği bu ziyareti hüznünü şu sözlerle anlattı. “Çok ama çok kötü durumdalar, inanın. Gözyaşlarıma hakim olamadım çok kötü durumdalar. Buluştuğumuz kadınların bir tanesi çocuğum diye bağırıyordu. Kurtaramadım diyordu. Böyle bir travma yaşayan toplumla karşı karşıyayız.”

“BÜTÜN EFELER HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM”

“Bütün Efeler halkına bu felaket nedeniyle gösterdikleri duyarlılık nedeniyle, yardımseverlik nedeniyle çok büyük örnek oldukları için bütün halkıma çok ama çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. “

“GÖNDERİLEN YARDIMLAR BİZZAT YARDIMA MUHTAÇ İNSANLARA ULAŞTI”

Başkan Atay Efeler Belediyesi’nin deprem bölgesi için topladığı yardımların bizzat oraya ulaştığını şu sözlerle ifade etti “Gönderdiğiniz bütün yardımlar orada bizzat yardıma muhtaç olan insanlara ulaştı. Bundan emin olun. Hala daha orada elemanlarımız var. Ve orada onlara yardım etme konusunda duyarlı bir şekilde davranmaktalar. “