HABER: TUĞBA AYDIN

Efeler Belediye Meclisinin Nisan Ayı 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında toplanan mecliste, 8 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ikinci maddesinde yer alan üç adım atlamada Avrupa şampiyonu olan Tuğba Danışmaz’a 5 bin lira nakdi ödül verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5’inci maddesinde ise Efeler’ bağlı Orta Mahallede bulunan taşınmazın okul kullanımı haline getirilmesi amaçlı imar planı değişikliği ile ilgili Meclis İmar Komisyonu Raporu, görüşülerek kabul edildi.

DURDURMA KARARI ALINDI

8’inci maddede ise son dönemlerde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Kuyulu, Şevketiye, Kardeşköy gibi yerlerde yapılaşmanın fazla olması nedeniyle önlem amaçlı komisyon kararı oylandı. Gündem maddesinde geçen ifadelere göre “Aydın Büyükşehir Belediyesinin revizyon plan çalışmaları başlattığı alanlara bitişik olan önceden köy iken mahalleye dönüşen yerlerde plansız olarak lokal bazlı alt yapısı ve çevresiyle birlikte sosyal donatılar düşünülmeden çarpık bir kentleşmeye doğru gidildiği gözlemlenmektedir. Köy iken mahalleye dönüşen bu alanlarda amacı dışında ihtiyaca yönelik olmayacak şekilde taşınmazlar bölünmektedir. Bir bölgede bütüncül bir şekilde planlanması yapılmadan kentleşmeye gidilmesi durumunda ileride telafisi mümkün olmayacak hususların ortaya çıkmasına neden olabileceği için okul spor alanları gibi sosyal, kültürel donatı alanlarının planlanabilmesi için bütüncül bir plan yapılana kadar revizyon plan çalışması başlatılan alanlara komşu mahallelerde parsellerin ifraz ile bölünerek küçülmesinin önlenebilmesi için Merkez Yeniköy, Şevketiye, Işıklı, Kardeşköy, Kadıköy mahallelerinin köy ve kırsal yerleşik alanı sınırları içerisinde plansız alanlarında parsel ifrazlarının nazım imar planı tamamlanana kadar durdurulmasına komisyonumuzca karar verilmiştir” maddesi mecliste kabul edildi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ