Efeler Belediyesi Aydın Tabip Odası ile birlikte “Dayanışmayla Aşacağız” isimli resim sergisi açtı. Efeler Belediyesi’nin deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibi EFAK’ın kurtarma çalışmaları öncesi ve sonrası çektiği karelerden oluşturuldu.



Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü deprem bölgesinde çok sayıda sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıklayarak şu sözleri söyledi; “11 ili etkileyen büyük bir deprem felaketiyle karşılaştık. 101 hekim olmak üzere 500 sağlık çalışanını kaybettik. Milyonlarca insan evini ailesini eşini arkadaşlarını şehrini anılarını kaybetti. 1999 depreminden hiç ders alamamışız biz bunu anladık. Umarım bundan sonra bu depremden ders çıkarırız.



AKIL VE BİLİM’DEN UZAKLAŞINCA KAYIPLARIMIZ ÇOĞALIYOR
Bu arada büyük bir felaket daha yaşandı bugün. 13’e yakın vatandaşımızı kaybettik. Akıl ve bilimden uzaklaşınca maalesef acılarımız artıyor kayıplarımız çoğalıyor. Efeler Belediyesi ve Doktor İsmail Erten’in deprem bölgesinde izlenimini aktaran felaketin büyüklüğünü gözler önüne seren serginin açılışını yapacağız şuan. Böyle büyük bir felaketlerin yaşanmaması dileği ile daha güzel fotoğrafların sergilendiği alanlarda buluşmak üzere.” diyerek sözlerini noktaladı.

GEREKEN TEDBİRLERİN ALINMASI İÇİN HAYKIRMAMIZ GEREKİYOR
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bir daha böyle bir felaket de can kaybı olmaması için elini taşın altına koyduğunu şu sözlerle anlattı; “Hani insanın yaşamında böyle mutlu olduğu anlar vardı ama bazen de böyle mutlulukla acının birlikte olduğu anlar vardır. Ben şimdi öyle bir duygu içerisindeyim. Bu facianın bir daha kimsenin başına gelmesin diye gereken tedbirleri alınması için haykırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sorumluluğun yerine getirilmesi için elimden geleni bu felaketten sonra öncesinde de yapmak için çaba sarf ettim.



KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMADAN BU FELAKETTEN KURTULMA ŞANSIMIZ YOK
Geçen hafta İstanbul’daydım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Müdürlüğü bana bir sunum yaptılar. O sunumla bir yol haritası belirledik. Yol haritamızla birlikte önümüzdeki günler de Boğaziçi’nden İTÜ’den profesör arkadaşlarımız gelecekler hem meclis üyelerimize hem sivil toplum örgütlerimize tekrar bir sunum yapacaklar. Sonra biz bir yol haritası çizeceğiz. Kentsel dönüşüm yapmadan bu felaketten kurtulma şansımız yok. Bunu gerçekleştireceğiz. Gelecekte bir kişinin bile burnu kanamadan çıkması için ne gerekiyorsa teknik olarak bunu yapacağız. Bu depremde de benim yakın bir arkadaşım öldü aynı evde kalmıştık. Çok duygulu anlar yaşadım. Mezara gidip çok ağladım.” dedi.