‘Dünya Mirasını Koşarak Keşfet’ sloganıyla düzenlenen ‘Climbolic Efes Ultra Maratonu’, İstasyon Meydanı’nda yapılan ödül töreni ile sona erdi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Efes Ultra Maratonu’nda derece giren katılımcılar plaketlerini deprem bölgesi için bağışladı. 
EFES ULTRA MARATON KOŞULDU: SPORCULAR PLAKETLERİNİ DEPREMZEDELER İÇİN BAĞIŞLADI
Her yıl mart ayının ikinci haftası düzenlenen Efes Ultra Maratonu’nda bu yıl 2 bin 400 katılımcı 6K, 12K, 27K, 42K, 61K ve 120K parkurlarında koşarak Efes Selçuk’un doğal ve kültürel mirasını keşfetti. Bazı katılımcılar depremden etkilenen illerin isimlerinin olduğu ve '6 Şubat 2023' yazan tişörtleri ile maratonu tamamladı. Organizasyon Sorumlusu Alicem Aktaş ödül töreninde yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederek, şunları söyledi:

0444f790-845f-46d4-8e4b-fa367c2bea58-w

“Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Aynı zamanda dün 18 Mart’tı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi de saygıyla ve şükranla anıyoruz. Bu tür organizasyonların gönüllüler olmadan gerçekleşmesi çok zor. Ayrıca birçok parkurda katılımcılarımıza destek olan Ankara AKUT ve ANDA kurtarma ekibine, yıllardır bu organizasyonun düzenlenmesinde bize destek olan Efes Selçuk Belediyesi ve tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüyle daha güzel organizasyonlarda buluşmak dileğiyle.”
Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de “Bu tür organizasyonları her zaman ilçemiz için desteklemeye devam edeceğiz. Daha nice organizasyonların tarihi ve kültürü ile zengin kentimizde gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

5b063ac6-a7e2-4884-aa2d-1b525c96a909-w

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, Efes Ultra Maraton organizasyonunu belediye olarak desteklemekten bir kez daha mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu spor organizasyonu ile Efes Selçuk’un zengin tarihi ve kültürel dokusuna tanıklık eden tüm katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen herkese Belediye Başkanı'mız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel adına teşekkür ederim” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonun finalinde dereceye giren katılımcılara sertifikaları İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin ve protokol üyeleri tarafından verildi.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ