Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Şevket Keser, İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Önce İnsan Dava Roman sloganıyla yola çıkan Keser, farklılıkların kabul gördüğü, herkesin eşit şartlarda yaşadığı bir ülke için çalışacağını belirtti. 

Her türlü ayrımcılığı reddettiğini ifade eden Keser, “Yurttaşı olmaktan onur duyduğum güzel ülkemin son yıllarda karşı karşıya kaldığı sorunlardan büyük sıkıntı duyuyorum. Eğitimde fırsat eşitliğinin azalmasından, yoksulların ve dar gelirlilerin nitelikli sağlık hizmetine erişememesinden, kadınların çocuk yaşta evlendirilmesinden, çocukların örselenmesi ve ihmal edilmesinden, hayatın hemen her alanındaki şiddetten, gelir dağılımı adaletsizliğinin artmasından, insan hakları ihlallerinden, hukukun üstünlüğü ilkesinden uzaklaşılmasından, bilim ve sanatın değersizleştirilmesinden endişe duyuyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 16.56.37

“YAŞASIN KARDEŞLİK YAŞASIN DAYANIŞMA”

Farklılıklara saygı duyulan bir ülke için çalışacağını sözlerine ekleyen Keser, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünün 2. maddesinde yer alan 'İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, gönenç, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi' değerlerinin savunulmasına katkı koymak için uğraş vereceğim. Çocuklarımızın tüm farklılıklara saygı gösterilen, herkesin eşit olduğu bir Türkiye'de yaşamaları için uğraş vereceğim. Yaşasın kardeşlik, yaşasın dayanışma” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 16.56.40

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ