Konya'dan acı haber geldi. Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı iniş yaptığı sırada düştü. Kaza anından pilot paraşütle atlayarak kurtuldu.

Feci kazayla ilgili Konya Valiliği'nden de açıklama geldi. Vali Vahdettin Özkan, uçağın düştüğü bölgedeki şantiyede iş makinesi kullanan bir askeri personelin şehit olduğunu belirtti.

Bir televizyonun yayınına telefonla bağlanan Vali Özkan ''12.45 sıralarında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağımız üs bölgesine yakın noktada düştü. Pilotumuz atlayarak sağ olarak kurtuldu. Uçağın düştüğü yerde şantiye alanında araştırmalar devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgiler şantiyenin içinde iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğu yönünde. İlk bilgi askeri personel olduğu yönünde.'' dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Kuşadası'nda dilencilik yapan 3 şahısa para cezası! Kuşadası'nda dilencilik yapan 3 şahısa para cezası!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düşen askeri eğitim uçağına ilişkin "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

MSB, Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düşen askeri eğitim uçağına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."