HABER: HAKAN TUĞRUL

3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile Aydın ve Ege Bölgesi’ne hizmet veren Sentez Cam, son bir yılda toplam 2.2 milyon dolarlık makine ve işletme yatırımı yaparak üretim standardını ve kalitesini yükseltti.

Aydın’da 22 yıldır cam sektöründe faaliyet gösteren Sentez Cam, 2021 yılında 1 milyon dolarlık makine yatırımının ardından bu yılın Nisan ayında da 1.2 milyon dolarlık işletme yatırımı yaptı. Toplam 2.2 milyon dolarlık yatırımıyla ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekarelik yeni tesisinde faaliyetine başlayan Şişecam Düzcam Üretici Bayisi Sentez Cam, 3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile kaplamalı camları da temperleyerek, Aydın’ın yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki çok sayıda firmaya cam tedariği sağlıyor.

70 yıllık dede ve baba mesleğini devam ettirirken, 2015 yılından itibaren Şişecam Düzcam Üretici Bayiliği ile birlikte büyümelerinin hız kazandığını ifade eden Sentez Cam sahibi Emin İlker Arslan, yeni yatırımları hakkında şunları söyledi: “Nitelikli ve temperli cama olan talebin artmasıyla böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımla gerek kaplamalı camları, gerekse düz camları 2440 mm x 4200 mm ölçülü temper hattımızla temperleme imkanına ulaştık. Şuanda 250’ye yakın firmaya cam tedariği sağlıyoruz. Yeni yatırımımızla birlikte Ege Bölgesi’ndeki müşteri portföyümüzü artırıyoruz. Bünyemize giren yatay zımpara ile temperli ısı camlardaki kalitemizi ve hızımızı arttırarak, termin süremizi de kısaltmayı hedefledik. Yeni aldığımız CNC kesim makinesi ile temperde önemi büyük olan ölçülerdeki hassasiyetimizi artırdık.”

Yıllık üretim kapasitesi 360 bin metrekare

Yeni tesisinde, yeni makine hatlarını faaliyete geçirerek hem cirolarını, hem de hem üretim kapasitelerini artırmayı amaçladıklarını anlatan Emin İlker Arslan, “Yeni makine parkurumuzla yıllık temper kapasitesimiz 240 bin metrekareye, ısıcam kapasitesimiz de 120 bin metrekareye çıktı. Aynı zamanda yıllık ciromuzu da 3 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.