2020'yi saatler sonra geride bırakmaya hazırlanan vatandaşlar  alışverişlerini tamamladı. Sofraların eksiksiz kurulması için çarşı pazar alışverileri yapıldı. bazı alışverişler internetten, marketten yapıldı. Ancak taze kahve kuruyemiş almak isteyenler esnafın yolunu tuttu. Efeler'de de bugün uzun uzun kuruyemiş kuyrukları göründü. Esnaf durumdan memnun olsa da vatandaş fiyatları beğenmedi. 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Alışverişlerinde pazar tezgahlarını da bir bir gezen Aydınlılar en ucuz, taze ve kaliteli kuruyemişler için gün boyu gezdi.

PAZARDA FİYATLAR
Ceviz: 13 lira
Soslu Fıstık: 18 lira
Çiğdem: 25 lira
Fıstık: 30 lira
Kabuklu Fıstık: 20 lira
Leblebiler: 25 lira

VATANDAŞ EN ÇOK ÇİĞDEM ALDI
Aslı (Hasnur Kuruyemiş ): İşler iyi bu hafta. Müşteri yoğunluğu oluyor. En çok giden ürün çiğdem. Ege Kuru yemiş Selçuk Sarı: İşler de artış söz konusu, özellikle çekirdek ve leblebide bu hafta baya bir artış görüyoruz. Onun yanında fıstık satışı da iyi gidiyor. Pahalı olan çerezler de bu hafta satılıyor. Öncesinde 1 gidiyorsa bu hafta 3 gidiyor.

KURUYEMİŞDE FİYATLAR NASIL?
Badem : 100 lira
Fındık : 95 lira
Antep fıstığı : 120-125 lira
Leblebi : 28 lira
Ceviz : 95 lira
Fıstık : 40 lira
Kaju : 120 lira
Çekirdek : 30 lira
Kabak Çekirdeği : 60 lira
Lüks karışık : 60 lira
Süper karışık : 80 lira
Nohut : 28 lira
Soslu fıstık : 22 lira

Efe Kuruyemiş satış sorumlusu : Pandemi falan yalan açıkçası, çünkü satışlar baya iyi herkes alışverişini gelip rahatça yapıyor. Devamlılık söz konusu satışlarımızda. Bu haftanın yıl sonu oluşu bizim işimize geldi. En çok sattığımız çekirdek ve karışık çerez. 
Nevzat Atmaca, (Tuba Kuruyemiş): Pandemi sürecinde gerek vücut direncini arttırması gerekse ailelerin birlikte daha çok vakit geçirme fırsatı bulması nedeniyle kuruyemiş tüketimi daha da arttı. Yeni yıl öncesi en çok çkirdek, fındık, fıstık gibi kuruyemişlerin yanında Tuğba Kuruyemiş’e özel ürünler ve Türk Kahvesi yoğun ilgi gördü. (EKİN KORKMAZ)