Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Örgütü 28 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin basın açıklaması yaptı. Tek adam düzenine karşı seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapıldı.

BAŞKAN KAHRAMAN'DAN SEÇİM VURGUSU

Aydın Emek ve Demokrasi Güçlerinin de destek verdiği açıklamada  basın metnini EMEP Aydın İl Başkanı Muammer Kahraman okudu. Seçimlerin önemine vurgu yapan Kahraman, “Ya mevcut uygulamaların devamı nedeniyle daha fazla baskı, daha fazla zam, emekçiler üzerinde daha fazla sömürü, yerli ve yabancı sermaye gruplarına daha fazla rant sağlama, kin ve nefret söylemleriyle daha fazla huzursuzluk ve karamsarlık devam edecek ya da tek adam yönetimine son verilip birer birer yok edilen demokratik uygulamalar ve demokratik kurumların yeniden inşasıyla huzur ve kardeşlik ortamına geri dönülecektir” dedi.

"SANDIĞA GİTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Emek Partisi olarak, demokratik bir halk iktidarının inşasını değerli bulduklarını aktaran Kahraman, “Öncelikle bu ‘Ben her şeyi bilirim, sizin adınıza en iyisini yaparım’ diyen ve sonuçta kendi istikbalini ve bir avuç sermayedardan başkasını görmeyen bu anlayış ve uygulamanın son bulması gerektiğine inanıyoruz. Halk iradesinin egemen olacağı bir düzeni kurmada daha demokratik koşullarda mücadele edeceğimiz yeni bir dönem için tüm demokrasi güçlerini ve halkımızı Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye ve sandığa gitmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Açıklama sonrası açılan standa bildiri dağıtıldı. (Aydın/EVRENSEL)

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ