Halen Adalar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'ları haberi nedeniyle “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından duruşma salonu önünde gazetecilere konuşan Gül, "Dosyada sadece eylem olarak bir tane haber var. Bu ceza direkt habere cezadır" dedi.

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Erdem Gül’ün yargılandığı davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Erdem Gül, "Suçlamaları kabul etmiyorum çünkü gazetecilik suç değildir" dedi. 

Gül'ün avukatlarından Akın Atalay, “Suçun basın yoluyla işlenmiş olduğu ve davanın Basın Kanunu’nda tanımlanan 4 aylık hak düşürücü süreden sonra açıldığı göz önüne alınarak düşme kararı verilmesi gerekir” dedi.

Son sözü sorulan sanık Erdem Gül, "Beraat etmem gerektiğini düşünüyorum. Gazetecilik ve adalet kazansın" dedi. 

5 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Erdem Gül'ü, "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 5 yıla hapis cezasına çarptırdı. Gül, cezası onanması halinde 2 yıl 6 ay 3 gün hapse girecek.

ERDEM GÜL: "BU CEZA HABERE CEZADIR"

Kararın ardından duruşma salonu önünde gazetecilere konuşan Gül, "Dosyada sadece eylem olarak bir tane haber var. Bu ceza direkt habere cezadır" dedi.