Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 'Netanyahu' benzetmesi nedeniyle 250 bin liralık tazminat davası açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Lideri Akşener arasında 'Netanyahu' polemiği sürüyor. Olayın başlangıcı ise Akşener'in TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı'nı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmesi ile başlamıştı. Akşener; "Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı." ifadelerini kullandı.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Daha sonra Erdoğan gençlerle buluşmasında Akşener'e yanıt olarak;  "Utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır." ifadesini kullanmıştı. 

Akşener ise tekrar resmi Twitter hesabı üzerinden; " Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze'ye gidememektir. Zavallılık, İsrail'e esip gürleyip, Çin'e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır. Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır. " dedi.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, Akşener'in sözlerinin hakaret kastıyla yapılmış kışkırtıcı bir eylem olması nedeniyle 250 bin liralık tazminat davası açıldığı belirtildi.