Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) İzmir Birlik Başkanı Salahaddin Hünü, koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybetti. Hünü'nün ismi geçen yerel seçimler öncesinde "AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar" sözleriyle gündeme gelmişti.

Koronavirüse yakalan TESKOMB İzmir Birlik Başkanı Salahaddin Hünü (76) fenalaşıp özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Bir süredir hastanede tedavi gören Hünü, bu sabah hayatını kaybetti. Hünü, 29 yıldır TESKOMB İzmir Birlik Başkanlığı görevini yürütüyordu. Cenazesinin 5 Nisan (yarın) öğle namazının ardından Urla Çeşmealtı Güvendik Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Hünü, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'yi kooperatifte kabul etmişti. Toplantının sonunda Kooperatif Başkanı Salahaddin Hünü, Zeybekci’ye dua hediye ederek, “AKP’ye oy vermeyeni Allah çarpar” demişti. Zeybekci'nin “Birileri başka şey anlar” şeklindeki müdahalesine rağmen Hünü, “Anlasın, ne anlarsa anlasın” diye konuşmuştu.