Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından okullarda düzenlenen ‘çevre koruma’ konulu eğitimler, bu yıl da devam ediyor. 

Geri dönüşümde sıfır atık yaklaşımının benimsenmesi, sera gazlarının artışı ve buna bağlı olarak küresel ısınma ve iklim değişikliği kavramlarını ele alan ‘Çevre Koruma Eğitimleri’ okullarda, Fethiye Belediyesi’nin çevre mühendisleri tarafından veriliyor. 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak eğitimlere ilişkin, şöyle konuştu:

“Eğitimlerimizi ilçemizdeki 33 ilkokul ve 87 şube olmak üzere 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek şekilde planladık. Eğitimlerimizde çevresel değerlerin korunmasını, atıkların hayatımızda oynadığı büyük rolü, çevreci bir bireyin neler yaparak doğaya katkı sağlayabileceğini, iklim değişikliğini, enerji ve su tasarrufu gibi çeşitli konular üzerinde durarak anlatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda atık piller, bitkisel atık yağlar, tekstil atıkları, madeni atık yağlar, atık lastikler ve elektronik atıklar hakkında da çocuklarımıza bilgi vererek hava, su ve toprak kirliliğinin nasıl önüne geçildiği gibi birçok konu üzerinde gelecek nesillerimize bilgiler veriyoruz. ‘Sıfır Atık’ kapsamında, evlerimizde ve okullarımızda yapılabilecek çalışmaları; yapılan bu çalışmalarla hava, su, toprak gibi doğal kaynaklarımızın korunmasına ne ölçüde katkı sağladıklarını görsellerle destekleyerek, çevre bilincinin oluşmasını ve duyarlılıklarının artmasını hedefliyoruz. Eğitimin öneminin ve çocuklarımızın kıymetinin bilinciyle çevresel faaliyetlerimize ve eğitimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Öğrencilerimize her zaman olduğu gibi bu sene de eğitim sonunda çeşitli çevre dostu hediyeler veriyoruz.”