Gemlik Belediyesi Halk Büfeleri, 2022 yılında hizmet verdiği beş büfeyle yaklaşık 4 milyon ürünü yurttaşa ulaştırdı. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Halk Büfelerin ilçe esnafına değil, süpermarketlere rakip bir anlayışla hizmet verdiğini belirtti.

Belediye’nin ilçenin beş noktasına kurduğu Halk Büfeler, 2022 yılında da yurttaşın ekonomisine katkı sunmaya devam etti. Yurttaşların temel besin maddesi olan ve süpermarketlerde beş liradan satılan 200 gram francala ekmeği 3 liradan büfelerde satarken, Eskişehir Mahmudiye Süt Ürünleri Kooperatifi’nden temin edilen süt, tereyağı, lor ve tost peyniri gibi ürünler de Gemliklilere marketlerden yüzde 30 daha ucuza ulaştırıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Halk Büfelerin bir yılda yaklaşık 4 milyon ürün sattığını belirtti. Türkiye’nin güncel ekonomik durumundan yurttaşların en az zararı görmesi için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Sertaslan, şunları söyledi:

“Büfelerimiz ortaya koyduğu hizmet anlayışı ve fiyat politikasıyla vatandaşlarımızın takdirini kazanmaya devam ediyor. Her gün zam haberlerle uyanan vatandaşlarımızın derdine derman olan büfelerimiz hizmet verdiği bir yıllık süreçte vatandaşlarımıza yaklaşık 4 milyon ürünü ulaştırırken aile ekonomilerine yüzde 30 katkı sağladı. İlçemizde beş noktaya kurduğumuz büfelerimizi sıkça ziyaret ediyorum. Bizim irtibat büromuz gibi olan büfelerimizde hem vatandaşlarımıza uygun ürünler sunup hem de talep ve önerilerini alıyoruz.”