Germencik Belediyesi, yurttaşların tahsis ettiği evleri düzenleyip eksiklerini tamamladıktan sonra evlere depremzedeleri yerleştiriyor. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Tüm depremzede vatandaşlarımız artık komşumuz, dostumuz, hemşehrimiz yani birer Germencikli oldular. Hepsi, başımızın tacıdır” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde harekete geçen belediye ekipleri, ilk etapta ilçede yurttaşların ve firmaların destekleriyle toplanan yardım malzemelerini deprem bölgesine gönderdi. Deprem bölgesinden Germencik’e gelen yurttaşların bir yuva sahibi olması için de çalışma başlatan Germencik Belediyesi, ‘Kapılarımızı İyiliğe Açıyoruz’ projesiyle dayanışmacı yurttaşların tahsis ettiği evleri düzenleyip, ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra içlerine depremzedeleri yerleştiriyor. Belediye ekiplerinin yaptığı çalışma ile hazırlanan evlerde, depremzedelerin rahat etmesi için gıda, giyim, ev eşyası, hijyen malzemeleri, yakacak gibi her türlü ihtiyaçları da temin ediliyor.

Deprem nedeniyle asla unutulmayacak bir acı yaşadıklarını kaydeden Başkan Öndeş, şunları söyledi:

“Büyük deprem felaketinin ardından ulusça birleşip yaralarımızı hızla sarmaya başladık. Germencik’te de belediyemizin başlattığı ‘Kapılarımızı İyiliğe Açıyoruz’ projesiyle hayırsever vatandaşlarımızın kullanmadıkları ve tahsis edilmesini istediği evlere depremzede vatandaşlarımızı yerleştirmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda ev eşyası, yakacak, kıyafet, gıda vb. gibi ayni yardımları da ulaştırıyor, depremin yaralarını el birliğiyle sarıyoruz. Tüm depremzede vatandaşlarımız artık komşumuz, dostumuz, hemşehrimiz yani birer Germencikli oldular. Misafir değil, başımızın tacıdır. Katkısı olan, emeği geçen, bu büyük birlik, beraberlik ve iyilik hareketine katılan, kültürümüze ve insanımıza yakışanı yapan tüm herkese Allah razı olsun diyor, teşekkürlerimi sunuyorum”