31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. 5 gün sonra sandık başına gidecek olan halkın seçimleri de netleşmeye başladı. Kamuoyunun merak ettiği Aydın Nazilli'yle ilgili son anketi Gezici Araştırma yayımladı. Buna göre Nazilli'de Cumhur İttifakı'nın adayı yaklaşık 8 puan önde görünüyor. 

Gezici Araştırmaya göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Esat Ergüler yüzde 48.4, CHP'nin adayı Ertuğrul Tetik yüzde 39.8, İYİ Parti'nin adayı Cüneyt Kormaz yüzde 5.1 Memleket Partisi'nin adayı Ali Çetinkaya ise yüzde 4.1 oy alıyor.

Nazilliiiiaaiia2

Gezici araştırma tarafından anketle ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Araştırmaya katılan halkın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Nazilli Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşündüğüne ilişkin dağılım incelendiğinde % 48.4’ü AK Parti ve MHP ortak adayı Esat Ergüler’e oy vereceğini düşündüğünü ifade ederken % 39.8’i CHP adayı Ertuğrul Tetik’e oy vereceğini düşündüğünü istediğini ifade etmektedir.

Bisikletçiler Söke'den geçti Bisikletçiler Söke'den geçti

Bu araştırma Gezici Araştırma Şirketi tarafından, Nazilli genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 20-23 Mart 2024 tarihlerinde yapılmıştır. Araştırma sonuçları ilgili kurumun yapacağı çalışmalarda öngörü kazanması açısından önem arz etmektedir.

Araştırmanın örneklemiTÜİK 2019Yerel Seçim Sonuçları dikkate alınarak ve 2023 Mayıs Milletvekili Seçim sonuçları dikkate alınarak Nazilli Genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlenmiştir. Araştırma 18 yaşve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4268 katılımcı üzerinden yürütülmüştür.Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır. Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaşkotası uygulanmıştır."