Otizmli bireylerin eğitim alabilmesi ve sosyal yaşam alanlarının geliştirilebilmesi için örnek bir projeye imza atan Efeler Belediyesi, ilk kazmayı vurdu. Efeler Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Atay, gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek, “ Otizmli çocuklarımız için yatırımlarımız gelecek zamanlarda devam edecek. Sırada seçim zamanında vaat ettiğim engelli ve yaşlı yaşam merkezi projesi var. Yılbaşından sonra inşallah daha kalabalık bir şekilde bu projelerimizin de temelini tarız.” dedi.

“MUTLUYUZ, GURURLUYUZ...”
7 Eylül Mahallesi 7 Eylül Parkı’na yapılan projenin mahalleye ve Aydın’a katkısını anlatan Mahalle Muhtarı Mevlüt Zeren, “Mahallemize ve ilçemize kazandırılacak Otizm Yaşam Merkezi için mutluyuz. Belediye Başkanımız M. Fatih Atay ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi.

“AİLE TERAPİSTLERİ DE GÖREV ALACAK”
Projenin detayları hakkında bilgi veren Efeler Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gamze Kaynar da ailelerin ve çocukların güvenle zaman geçirebilecekleri merkezde, kafe, eğitim ve spor alanlarının aktif olarak faaliyet göstereceğini söyledi. Kaynar, aynı zamanda merkezde aile terapistlerinin de görev alacağının altını çizdi.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK HAYALLERDİ”
Projeyi hayata geçiren Efeler Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Atay ve ekibine teşekkür eden Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, “ Otizm Yaşam Merkezi, Otizm Spor Merkezi ve Otizm Kafe bizler için büyük hayallerdi. Büyüksün Aydın, Efeler, başkanım. Otizm bulaşıcı bir hastalık değil; eğitim ve sporla düzeltilebilir, çok yol katedilebilir. Otizmli çocukların mutlaka eğitim sistemi içerisinde yer alması gerekir. Efeler Belediyesinin bizler için yaktığı Mavi Işık içimizi ısıttı. Elimizi tutan başkanımızla neler yapabileceğimizi Efeler’e Aydın’a ve tüm tülkeye gösterme fırsatımız oldu. İyi ki varsın başkanım, iyi ki bizimlesin.” dedi.

“PROJE YATIRIMLARI DEVAM EDECEK”
Otizm Yaşam Merkezi’nin seçim vaatleri arasında yer aldığını kaydeden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yatırımların devam edeceğini söyledi. Atay, sırada iki önemli projenin var olduğunu ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “ Seçim zamanında yurttaşlarımızın karşısına çıktım vaatlerde bulundum. Bunlardan bir tanesini yaşama geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Yalnız bununla da kalmayacak. Nasıl bir merkez olduğunu , çocuklarımızın nasıl eğitim alacaklarını anlattılar. Otizm tanısı konmuş çocuklarımızın eğitim alacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. İlerleyen zamanlarda otizm ile ilgili projelerimiz devam edecek. Verdiğim sözler arasında engelli ve yaşlı yaşam merkezi kuracağım da vardı. Yılbaşından sonra da onların temelini atmak için bir araya geleceğiz. Böyle bir proje bana nasip olduğu için gururluyum. Bu kararlar oy birliği ile geçiyor. Burada çocuklarımız yaşasın ki engelsiz yaşama erişebilsinler.”