CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, partisinin kuruluşunu yayımladığı mesajla kutladı. Kemerci mesajında, “Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. Halkın ve Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerine yer verdi.

CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, CHP’nin 98. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Mesajında birlik beraberlik mesajı veren Kemerci, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Kemerci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 09 Eylül 1923’te halk fırkası adı ile kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası olarak, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi iken 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin amblemi altı oka çıkarılmıştır. CHP kurucusu ve ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkenin kurtarıcısı ve kurucu partisidir.

“CHP ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYENİN TEMELİNİ ATAN PARTİDİR”

Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir. CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan reformlar ile çağdaş Türkiye’nin temelini atan bir partidir.

Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. CHP, kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. Halkın ve Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir!

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. CHP’nin 98. kuruluş yıldönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”