Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Polisler, maske ve sosyal mesafeye özen gösterdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis teşkilatı törende maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk sunma töreninin ardından Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve beraberindekiler Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Vali Hüseyin Aksoy, polis haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ve milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini; zaman mefhumu gözetmeksizin görevini büyük bir özveriyle yerine getiren Emniyet Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gücünü yasalardan ve desteğini aziz milletimizden alan Türk Polis Teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Türk Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri başında şehit olanları rahmetle; gazi ve emeklileri minnetle anıyorum. Halen görevde bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Polis haftası programını pandemi dolayısıyla kutlayamadıklarını belirten Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ise “10 nisan haftamızı daha coşkulu kutlamak isterdik. Ancak pandemi sürecinden dolayı da önceliğimiz sağlık. Bu günlerimizi halkımız ile beraber daha coşkulu kutlayacağımız günler gelecek. Önceliğimiz sağlık. 10 Nisan Polis bayramının vatanımıza milletimize ve bütün polis teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.