Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemin ardından gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün, gözaltı sebebi olarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetin gösterildiğini herhangi bir terör suçlaması yapılmadığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan eylemler sürerken, dün 159 kişi gözaltına alınmıştı. 98 kişi serbest bırakılırken, diğerlerinin emniyetteki sorgulama işlemleri sürüyor.

Boğaziçili öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün, gözaltı sebebi olarak büyük ölçüde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetin gösterildiğini, herhangi bir terör suçlaması bulunmadığını söyledi. Aygün, ANKA'ya şu açıklamayı yaptı:

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 1 Şubat Pazartesi günü saat 17.00’da Güney Kapıya eylem çağırısında bulunmuşlardı. Bu eylem çağrısı içerisinde öğrenciler gerek öğrenci arkadaşlarının tutuklanmasına, gerek rektör atanmasına, gerekse ayrımcılıkla ilgili bir protesto düzenlemek istiyorlardı. Ancak öğrencilerin bir araya gelerek eylem gerçekleştirmek istedikleri alanda kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Yaklaşık 159 öğrencinin gözaltı işlemi sonrasında gece vakti 105 öğrencinin gözaltı işlemlerinden sonra ifadeleri alındı ve serbest bırakıldılar. Ancak bunların bir kısmı serbest kalmadan sonra tekrar gözaltına alındı ve Güney Kapıda saat 22.00’den sonra alınan 51 kişiyle birlikte hali hazırda emniyet müdürlüğünde gözaltı işlemleri devam etmektedir. Avukatları olarak biz bu süreçte öğrencilerin yanında örgütlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz ve öğrencilerin yanında olmayı sürdüreceğiz."