HABER: EKİN KORKMAZ - DENİZ ZOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24 Kasım 2011'de tüm siyasi partilerin katılımıyla kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla feshedilmesi birçok kente protesto ediliyor. Karara tepki gösteren Aydınlılar Kent Meydanı’nda “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula!" sloganıyla eylem yaptı.

"ÖLÜMLERİN EN AZ OLDUĞU YIL 2011 YILI"

Basın açıklamasını okuyan SES Aydın Şube Eş Başkanı Öznur Özağaç, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı sene kadın cinayetlerinin oranının daha az olduğunu söyledi. Özağaç "Kadına şiddetin önlemleri sonsuz, kurbanları sayısızdır." diyerek önlemlerin azlığına ve artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.  Özağaç şöyle konuştu; "Kadın ölümlerinin en az olduğu yıl 2011 yılı. yani sözleşmenin imzalandığıilk yıl. Koruyucu, önleyici,destekleyici kadın politikaları şiddeti de azaltmıştır. Ancak sonraki yıllarda yaşanan ve yıllar içinde artan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 yasayı uygulamama gayretleri nedeniyle kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz hızını arttırarak devam etmektedir. İstanbul Sözleşmesi TBMM tarafından Anayasa'nın 90. maddesine göre kabul edilmiş ve kanun niteliğindedir. Meclis dışında kimse tek başına kararnameyi kanunu kaldıramaz. TBMM yeni yasa yapmadıkça İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Cumhurbaşkanı'nın yetki ve görevleri Anayasanın 104. maddesinde tek tek yazılmıştır. Asla uluslararası bir sözleşmeyi tek başına feship yetkisi yoktur. Anayasa'nın2. maddesinde Türkiye Cumhururiyet'inin insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu yazar. Hiç kimse hiçbir kurum anayasanın üzerinde değildir."


"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

İstanbul Sözleşmesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Aydın BARO Başkanı Gökhan Bozkurt , " Aydın BARO'su olarak dün gece yaşanan hukuk felaketini anlamakta güçlük çekiyoruz diye bir cümle kurmak isterdim, ancak toplumun alıştırılmaya çalıştırıldığı bu yönetim biçimi ne yazıkki bizi şaşırtmaz oldu. O yüzden bu cümleyi kurmayacağım. İstanbul Sözleşmesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Burada bulunan erkekleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.