İş adamı Mubariz Gurbanoğlu’nun ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mübariz Gurbanoğlu, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım " suçundan  5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Gurbanoğlu’nun tahliyesine ve hakkında yurtdışı yasağı ile konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Mubariz Gurbanoğlu ile çok sayıda avukatı hazır bulundu. Duruşmaya sanık Gurbanoğlu’nun ailesi ve arkadaşı olan sanatçı Mahsun Kırmızıgül izleyici olarak katıldı.

Duruşma savcısı, celse arasında dava dosyasına sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanık Mubariz Gurbanoğlu’nun örgüt üyesi olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı ifade edildi. Gurbanoğlu’nun yurtdışında bulunan okul ile derneklerin varlık ve faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla maddi yardımda bulunduğunun sabit olduğunu kaydetti. Mütalaada, sanığın ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılması istendi.

Savcılık tarafından hazırlanan mütalaada, Gurbanoğlu’nun tahliye edilerek hakkında yurtdışına çıkmamak ve konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanması istendi.

Mahkeme, Mübariz Gurbanoğlu hakkında "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 5 yıl hapis cezasına karar verdi. Heyet tarafından tahliyesine karar verilen Gurbanoğlu hakkında yurtdışı yasağı ile konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

 “EV HAPSİ SON DERECE KATI BİR KARAR”

Duruşma sonrasında görüşlerini ifade eden sanatçı Mahsun Kırmızıgül, “Bunların hiç birini hak etmedi Mubariz. Açıkçası çok sevinmedim ben.  Bunca zaman içeri tıkılması anlamsız. Sebepsiz yere, yalan yanlış beyanlarla bu ülkeyi bu kadar seven bir insanın içeriye tıkılması çok yanlış bence. Ev hapsi son derece katı bir karar” diye konuştu.