Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020–2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarını açıkladı. Selçuk, "1 Mart Pazartesi günü, ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleri ile açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler" dedi. Lise öğrencilerinin birinci dönemden kalan sınavlarının Mart ayında yapılacağını açıklayan Selçuk, yüzyüze eğitimin velilerin kararına bağlı olacağını, çocukların bu dönem devamsız sayılmayacaklarını bildirdi.

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Selçuk, "Daha önce de takvimimizde belirttiğimiz gibi 15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

"KÖY OKULLARI 15 ŞUBAT'TA AÇILIYOR"

Selçuki, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Daha önce de takvimimizde belirttiğimiz gibi 15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. Okul öncesine verdiğimiz önem malumunuzdur. Bizim için eğitimin başlangıcıdır. Bu sebeple çocuklarımın güçlü bir başlangıç yapmaları ve daha da gecikmemeleri için 15 Şubat tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararımızı verdik.

"TÜM TÜRKİYE'DE İLKOKULLAR, 8'NCİ VE 12'NCİ SINIFLAR 1 MART PAZARTESİ GÜNÜ AÇILACAK"

"1 Mart Pazartesi günü, ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleri ile açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. Aynı tarihten itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz içinde özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacaklar. 1 Mart tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle birebir çalışmaları çok önemli. Bu nedenle öğrencilerimiz eğitimlerine 1 Mart’ta tam zamanlı olarak başlayacak ve Bilim Kurulu’nun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacaklar. Ayrıca halihazırda devam etmekte olan destekleme yetiştirme kurslarına bu öğrencilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz özel izinli sayılacaklardır.

"SINAVLAR MART AYINDA YAPILACAK, DEVAMSIZLIK SAYILMAYACAK"

Lise öğrencilerimizin 1’inci dönem kalan sınavları Mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları elbette geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Bu durumda çocuklarımız elbette devamsız sayılmayacak. Uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan da sorumlu olacaklar."