Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi ve "Yangınları kontrol altına almak için; 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4.000 personelimiz görevde" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Pakdemirli, iki gün içerisinde 17 ilde 58 orman yangının çıktığını, 38 tanesinin kontrol altına alındığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

"Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınları kontrol altına almak için; 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4.000 personelimiz görevde.

Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."