Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde meslektaşı Doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren Yavuz Sümter’in ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına Çağlayan Adliyesi’nde devam edildi.

Sarıyer’de bulunan Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim tarihinde nöbet nedeniyle tartıştığı meslektaşı Doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yavuz Sümter’in ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yavuz Sümter SEGBİS aracılığı ile katıldı. Müştekiler Nilay Erol, Metin Erol ve tarafların avukatları duruşma salonuna geldi.

“KAAN KENDİSİYLE ÇALIŞAN KİMSEYLE KÖTÜ ŞEYLER YAŞAMAMIŞTIR”

Tanık doktor, "Olayın direkt görgü tanığı değilim. Kaan kendisiyle çalışan kimse ile kötü şeyler yaşamamıştır. Herkese de yardımcı olan bir kişidir. Özellikle kendi çömezlerine. Kaan ve Yavuz arasında hiçbir tartışmaya şahit olmadım" dedi.

"TANIK TAMAMEN YALAN SÖYLMEYE GELDİ”

Tanık doktorun beyanına karşı çıkan sanık Yavuz Sümter, "Tanık, Kaan’ın en iyi kankası. Beraber gezip tozarlardı. Kendisi bizim grupta bile değil. Onun buraya gelip ifade verme amacı Kaan’ı pohpohlamak. Tamamen yalan söylemeye geldi" ifadesini kullandı.

“GEÇMİŞTE HUSUMETLERİ OLDUĞUNU GÖRMEDİM”

Duruşmada tanık olarak dinlenen güvenlik görevlisi ise "Odaya girdiğimde Yavuz’un sırtı dönüktü. Bıçağı koltuğa bıraktı ben de fark etmeden bıçağı aldım. Daha sonra diğerlerine haber verip geldiğimde, kendisine kelepçe takarken direndi. Kaan ve Yavuz arasında daha önceden husumet olduğunu görmedim" şeklinde konuştu.

Mahkeme Heyeti, sanık Yavuz Sümter’in suçunun vasıf ve mahiyeti dolayısıyla tutukluluk halinin devamına karar verdi. Eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.