İstanbul'da bankaların ATM'lerinden emekli maaşlarını çeken yaşlıları, kendisini "banka müdürü" olarak tanıtarak yardım bahanesiyle aracına aldıktan sonra gasp eden 11 suçtan aranan cezaevi firarisi yakalandı.

İddiaya göre, 22 Ocak'ta Beylikdüzü’ndeki bir banka ATM'sinden emekli maaşını çeken 67 yaşındaki N.Ç. ve eşinin yanına araçla yaklaştı ve bir bankanın müdürü olduğunu söyledi. Sahte müdür, gidecekleri yere götürmek amacıyla mağdur N.Ç. (67) isimli kişiyi ve eşini aracına aldıktan sonra öldürmekle tehdit ederek emekli maşlarını gaps ederek Büyükçekmece’de yol kenarına bırakıp kaçtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, “yağma” ve “dolandırıcılık” konuları ile ilgili Büyükçekmece ilçesinde yapılan çalışmalar kapsamında bahse konu olayı gerçekleştirdiği tespit edilen S.Ç. isimli şüpheli 22 Şubat'ta Esenyurt'ta yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetten verilen bilgiye göre, S.Ç. isimli şüpheli, benzer şekilde 65-80 yaş aralığında yaşlı emeklileri benzer şekilde aracına alarak, "devlet emeklilere kredi veriyor” veya “bankadaki hesaplarınıza devlet el koyacak" gibi gerekçelerle banka kartları ve şifrelerini aldıktan sonra parasını çekerek 6 farklı “dolandırıcılık” olayını daha gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ayrıca şüphelinin yapılan sorgulamasında; uyuşturucu temini de dahil 11 ayrı suctan arandığı ve 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 4 bin 820 lira  para cezasının olduğu ortaya çıktı.

S.Ç, “yağma” ve “dolandırıcılık” suçlarından 23 Şubat tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi.