İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte kimlik ve çeşitli sahte belge düzenleyen T.Ü'yü, ofisine baskın düzenleyerek suçüstü yakaladı.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başta terör örgütü mensupları olmak üzere yasadışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen kişilere nüfus cüzdanı, çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulan kişilere sahte sürücü belgesi ile Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu kişilere ikamet izin belgesi ve kimlik kartı düzenleyen T.Ü'yü takibe aldı. Çalışmalar sonucu, T.Ü'nün sahte belgeleri, Beylikdüzü ilçesinde bulunan ofisinde hazırladığını ve talep eden kişilere de burada teslim ettiğini belirledi. 

Jandarma ekipleri, sahte polis kimlik kartı yapmak için de gerekli donanıma sahip olduğunu belirlediği şüpheli T.Ü'nün Beylikdüzü'ndeki matbaaya dönüştürülmüş ofisine baskın düzenledi.

Yapılan aramalarda, bin eski tip Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı, bin  eski tip sürücü belgesi, 5 yeni çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, 500  içeriği boş çipli kimlik kartı, 500 içeriği boş yeni tip sürücü belgesi, 2 kimlik kartı basma makinesi, 2 PVC kaplama makinesi, bir bilgisayar, 2 yazıcı, 1 soğuk damga makinesi ve 1 kimlik kesme makinesi ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheli T.Ü, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.