Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği (TED), Cumhuriyet'in 99. Yılını, burs fonu yararına düzenlediği Cem Adrian konseriyle kutladı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da "100. Yıla bir kala misyonumuzun farkında olarak dün olduğu gibi bugün de derdimiz çocuk, derdimiz eğitim, derdimiz Cumhuriyet diyoruz. Ve sözlerimi 'ne mutlu Türküm'diyebilene diyerek tamamlıyorum" dedi. 

Elde edilen tüm gelirin Türk Eğitim Derneği burs fonuna aktarıldığı Cem Adrian konseri dün gece İncek’teki Ankara Koleji’nde Ata Sahne’de verildi.

Gecenin sunuculuğunu TED “Meşalesi” olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Damla Doğan ve ODTÜ Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Salih Burak Gülen yaptı. İki genç sınırlı imkanları olan ailelerinden ayrılarak TED ailesi içerisinde, onların desteği ile kat ettikleri yolu etkileyici, samimi bir dille anlattılar.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da konuklara "100. Yıla bir kala misyonumuzun farkında olarak derdimiz çocuk, derdimiz eğitim, derdimiz Cumhuriyet diyoruz" dedi.

Cem Adrian’ın da karekteristik eserlerinin dışında türküleri de yine kendine özel yorumuyla seslendirdiği eserleri salonu dolduran Başkentlilerden büyük beğeni topladı. Adrian, Cumhuriyet’in 100. yılında da yine burada çok daha çoşkulu kutlama yapılacağı umudunu taşıdığını söyledi.

Konser öncesinde Mehmet Kandemir'in yaptığı ateş ve ışık gösterisi de alkış aldı.