SEYFETTİN UYGUN

CHP, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik suçlamalarına yanıt verdi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Hatay Büyükşehir Belediyesi, iktidar sahipleri tarafından haksızca, hukuksuzca, yüzsüzce ve utanmazca iftiralara uğramaktadır” dedi.

AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bazı ithamlarda bulunmuş; Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyonu bitirilmiş bir yer için yeniden restorasyon ihalesi yaptığını iddia etmişti.

CHP’liler, Adem Yeşildal’ın iddialarına, bugün Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla yanıt verdi. Açıklamaya, CHP milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve belediye meclisi üyeleri katıldı. Yeşildal’ın iddialarına yanıt niteliği taşıyan açıklamayı, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin okudu. Şahin, şunları kaydetti:

“ALGI OPERASYONLARI YAPARAK YÖNETMEYE ALIŞTILAR”

“Türkiye genelinde algı operasyonları yaparak yönetme alışkanlıkları hepinizin malumu. Bunu artık 83 milyon vatandaş biliyor. Ancak Hatay’da biz yıllardır barış ve kardeşliğin dilini kullandık. Burada bu operasyon tutmaz. Tutmayacak.

Hatay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri kazandığı günden bu yana AKP iktidarı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir. Özellikle yatırımlar ve diğer mali konulardaki tutumuyla Büyükşehir Belediyemiz zor durumda bırakılarak halkımıza yönelik hizmetler engellenmek istenmektedir. Bunların Hatay halkını cezalandırma amacını taşıdığı açıktır.

“HATAY’IN ÜÇTE BİR SURİYELİ”

Hatay’da nüfusumuzun yüzde 35-40’ı, yani neredeyse üçte birini Suriyeliler oluşturmaktadır. Çok kısa zamanda ilimiz büyük bir göçle karşı karşıya kalmıştır. Buna rağmen Hatay, merkezi hükümetten ek hiçbir bütçe alamamakta, aksine ekmeğini Suriyeliler ile bölüşmek durumunda kalmaktadır. Hataylılar, sadece ekmeğini değil tüm imkânlarını bölüşmek zorunda kalmıştır.

“HAKSIZCA, HUKUKSUZCA, YÜZSÜZCE, UTANMAZCA İFTİRA”

Hatay Büyükşehir Belediyesi, böylesine bir sorumluluk karşısında kendi vatandaşları için ayrılan paydan hem vatandaşlarımıza hem de Suriyeli mültecilere hizmet vermek durumunda bırakılmaktadır. Hükümetin vermediği desteği kendi öz kaynakları ile kapatıp hizmette kusur bırakmamak adına proje ve uygulamalara giden Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm bunlar yetmezmiş gibi iktidar sahipleri tarafından haksızca, hukuksuzca, yüzsüzce ve utanmazca iftiralara uğramaktadır.

AKP İl Başkanı burada yaptığı açıklamada Hatay Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl gerçekleşen bütçesinin 2,2 milyar lira olduğunu iddia etti. Tüm halkın, tüm belediye meclis üyelerinin, devletin tüm kademelerinin çok net bildiği bütçe rakamını bile çarpıtmaya kalkıştı. Geçen yıl belediyenin gerçekleşen gelir bütçesi, 1 milyar 141 milyon 495 bin 930 Türk lirasıdır. Ayıptır.

“İDDİA EDİLEN PARSELLERİN HİÇBİRİNDE RESTORASYON YOK”

Bu arada AKP İl Başkanı, Kültür Varlıkları İhalesi ile ilgili iddialarda bulunmuştur. 21 Haziran 2021 tarihinde 2021-316675 ihale kayıt numaralı Büyükşehir Belediyesi’ne ait parsellerde restorasyon yapım işi, tamamen Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği’ne göre ihale edilmiştir. İhale kapsamındaki işler içerisinde, iddia edilen parsellerin hiçbirinin restorasyonu bulunmamaktadır.

AKP il Başkanı, belediye başkanları, meclis üyeleri, partililerin yanında, belediye binası önünde tehditler savurmuştur. Yapılan açıklamanın yöntemi ve içeriği siyasi nezakete aykırıdır. Hodri meydan diyoruz buradan. AKP’nin il başkanı ‘CHP'li bazı yetkililer de rahatsız’ diyerek hadsizce partimize el ve dil uzatmıştır. Kimler nelerden rahatsız bunu net bir şekilde açıklamalıdır.”