İzmir depreminden etkilenen yurttaşlar için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımları 6 ay depoda bekletip Ramazan kolisine dönüştüren ve üzerine de kendi adını yazdıran Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'ya CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den sert tepki geldi. CHP'li Sertel, "Köylünün topraklarına geldiği gibi göz koyan, Bergama'daki toprakları satmak için meclisten AKP ve MHP oylarıyla karar alan Bergama Belediye Başkanı ikinci bir skandala daha imza attı. Zamanı geçmiş, depremden kalma gıda maddelerini kendi paketlemesiyle dağıtıma çıkardı. Çok büyük ayıptır, çok büyük günahtır. Büyük utanmazlıktır" diye konuştu.

Türkiye'nin gündemine oturan depremzede yardımlarının Ramazan kolisine dönüştürülmesi skandalıyla ilgili ANKA Haber Ajansı'na konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'ya sert eleştiriler yöneltti.

“NİYE BU ZAMANA KADAR YOKSULLARA DAĞITMADINIZ”

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı'nın ortaya koyduğu skandalı konuştuğunu aktaran CHP'li Sertel, şöyle konuştu:

"İzmir depreminde Türkiye'nin her yerinden gelen yardımlar adeta bütün depoları doldurmuştu. O yardımlar ortaya çıktı ki bakanlıklar, AKP'li kurumlar, valilikler tarafından AKP'li belediyelere pay edilmiş. Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane'den gelen yardımlar doğrudan Bergama Belediyesi'nin depolarına gitmiş. Bunlar kuru gıda maddeleri. 5 buçuk 6 aydır Bergama Belediyesi'nin depolarında saklanıyormuş. Bu gıda maddelerini niye yoksullara dağıtmadınız?

“BU GIDA MADDELERİ KURTLANDI MI, BÖCEKLENDİ Mİ?”

Aradan geçen sürede gıda maddeleri acaba insan sağlığına zararlı bir duruma geldi mi, kurtlandı mı, böceklendi mi? Bunlara baktınız mı? Siz nasıl oluyor da deprem için gelen gıda maddelerini kendi belediye başkanlığının paketlemesiyle vatandaşlara Ramazan ayı yardımı diye ulaştırıyorsunuz. İnsanda gerçekten biraz sıkılma olur. Başkasının yardımını kendi yardımın gibi yapmak büyük utanmazlıktır diye düşünüyorum. Çok büyük ayıptır."

KÖYLÜNÜN TOPRAKLARINI DA SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Bergama Belediyesi'nin 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla mülkiyeti kendisine devredilen, "köy malları" olarak bilinen 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki vakıf arazisini de satışa çıkardığını hatırlatan CHP'li Sertel, şunları söyledi:

"Köylünün topraklarına geldiği gibi göz koyan, Bergama'daki toprakları satmak için meclisten AKP ve MHP oylarıyla karar alan Bergama Belediye Başkanı ikinci bir skandala daha imza attı. Zamanı geçmiş, depremden kalma gıda maddelerini kendi paketlemesiyle dağıtıma çıkardı. Çok büyük ayıptır, çok büyük günahtır. O gıda maddelerinin sağlıklı olup olmadığı konusunda da araştırma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Niye gıda maddeleri daha önce dağıtılmadı, niçin fakir fukaraya ulaştırılmadı. Bu olayın takipçisi olacağız.”