CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından okulların dezenfektan ihtiyacını karşılamak amacıyla kendisine gönderilen resmi yazıya cevap vermediğini belirtti. Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir karşılık beklemeden okulların ihtiyaçlarını karşılaması, Bakanlığınız açısından nasıl bir sorun doğurmaktadır" diye sordu.

Gamze Taşcıer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Belediyemiz, şu salgın sürecinde ‘okulların dezenfeksiyon ve temizlik işlerini karşılıksız yapabiliriz’ diyor, ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanıt vermiyor. Gerçekten akıl almaz bir durum” dedi. Taşcıer, açıklamasında şunları kaydetti:

“Şu anda bu ülkenin başkenti Ankara’da temizlik önlemleri alınmamış, gerekli hijyen donanımları eksik çok sayıda okul var. Şunu unutmasınlar; kendileri vatandaşa beş maske dağıtmayı bile beceremezken ve ellerine yüzlerine bulaştırırken CHP’li belediyeler vatandaşa ücretsiz maske dağıtıyordu. Gerek salgınla mücadelede gerek afetlerde CHP’li yerel yönetimler vatandaşımızın yanında oluyorlar. AKP’ye çocuklarımızın sağlığı üzerinden partizanlık yapmayı bırakıp, bu akıl tutulmasından bir an önce kurtulmalarını diliyorum."

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Özer’e şu soruları yöneltti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okulların dezenfektan ihtiyacını karşılamak ve temizliğini yapmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği resmi yazıya neden yanıt verilmemiştir? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki yıl da aynı içerikteki önerisini içeren resmi yazıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanıt vermiş midir? Verdiyse bu yanıtın içeriği nedir? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir karşılık beklemeden okulların ihtiyaçlarını karşılaması, Bakanlığınız açısından nasıl bir sorun doğurmaktadır? Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yanıt verilmemesinin ardında, Başkan’ın iktidar partisi mensubu olmaması mı yer almaktadır? Belediyenin önceki yönetim idaresinde olduğu dönemlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyenin resmi yazılarına cevap vermediği olmuş mudur? 2019 yılı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği yaptığı konular nelerdir?"