CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, işitme engelli bir gencin Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir tarafından darp edildiği görüntülere ilişkin "Engelli bir genci darp ederken çekilen, insanlık ayıbı niteliğindeki görüntüler skandal boyutundadır" dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir ve beraberindekilerin darp ettiği gence ait görüntüleri sert biçimde eleştirdi. Nuhut, şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir ile beraberindekilerin engelli bir genci darp ederken çekilen, insanlık ayıbı niteliğindeki görüntüler skandal boyutundadır. Darba uğrayan kişinin her şeyden önce bir insan ve engelli olması, olayın barış, dostluk ve kardeşliği şiar edinmiş spor çatısı altında olması ayrıca üzücü ve düşündürücüdür. Sporcu kardeşimize geçmiş olsun diyor, olayın sorumlularının idari ve yasal her türlü ceza ile cezalandırılmasını ve bu kişilerin spordan uzaklaştırılması için her türlü girişimin yapılacağına inanmak istiyoruz."