CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda 'parti kapatma' gündemine ilişkin, "Demokrasi dışı uygulamalarla partiler kapatılmaya, yargıya istikamet çizilmeye çalışılmasın" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP tarafından gündeme getirilen 'parti kapatma' tartışmalarına tepki göstererek, "Demokrasi dışı uygulamalarla partiler kapatılmaya, yargıya istikamet çizilmeye çalışılmasın. TBMM’ye milletin oylarıyla gelmiş partilerin siyasi çıkar uğruna kapatılması için yargıya talimat verilmesinin kabul edilemez" dedi.

“TERÖRİST DİYEN ÖNCE KENDİNE BAKSIN”

Gökçel, gündemde tartışmalara yol açan terörün desteklenmesi tartışmalarına değinerek, şöyle konuştu:

"Kimse kafasına göre muhalefeti terörist olarak itham edemez. Varsa bir belge ortaya konur. Bizi terörle yan yana anmak isteyen iktidar grubunda Fetullahçı Terör Örgütü'ne sadakatini göstermek için aracının plakasına bile ‘FG’ yazan, Balyoz, Ergenekon ve Kumpas davalarının yılmaz savunucusu olmuş, hatta avukat olarak da bu davalara müdahil olup ordudaki cumhuriyetçi subayların cezaevlerine girmesine neden olanlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün derneklerinde üyeliği bulunanlar, bu derneklerle açıklamalar yapanlar hala varken bizi kimse terörle yan yana getiremez. Öncelikle kendilerine dönüp bakmalılar."