TRT’nin Sıfır Atık  belgeselinde çöpten çıkartılan gıdaların nasıl tüketileceğini anlatmasına bir tepki de CHP’li Altan Kemerci’den geldi. Kemerci, “Yoksullaştırdıkları halkın belgeselini çekmekten gurur duyuyorlar. ” dedi. 

“ÇÖPTEN GIDA TOPLAYAN VATANDAŞIM VAR DİYE UTANMIYOR, BELGESELİNİ ÇEKİYOR”

CHP Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Altan Kemerci, TRT’nin “Sıfır Atık | Gıda Atıkları” belgeselinde çöpten çıkartılan gıdaların nasıl tüketileceğini öğrettiği sahneye “ Devlet kanalı çöpten gıda toplayan vatandaşının olmasından utanmıyor, onun yerine yumurtayı nasıl yiyeceğini öğretiyor; belgeselini çekiyor. Çiftçisini de vatandaşını da yoksullaştırmaktan gurur duyar gibi bir de çektiği belgeseli yayınlıyor.” diyerek tepki gösterdi.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


“BİR HALK BU KADAR DEĞERSİZ GÖSTERİLİR, KÜÇÜK DÜŞÜRÜLÜR”

CHP’li Kemerci, yaptığı açıklamada, “Devlet kanalı dediğin çöpten yiyecek toplayan vatandaşının belgeselini çekmez. Çiftçisini küçümsemez. Bir halk bu kadar değersiz gösterilir, küçük düşürülür.  Utanmalılar! İnsanını bu kadar değersiz gören bir  devlet kanalı olan TRT utanmalı! Buna izin veren AK Parti’nin de yüzü kızarmalı. Biz kızarmalı diyoruz ama kızarır mı? Hayır, anca çöpten yemek yapan hatta üstüne sos yapacak yoksul bir halk için çalışırlar.Üstüne bir de belgesel çekerler. Bu rezilliği herkes izlemeli. Güçlü bir Türkiye için nasıl çalıştıklarını herkes görsün.” dedi.