ÖZGE ZAİM

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, tam zamanlı yüz yüze eğitimin başladığı yeni eğitim yılındaki hazırlıklarla ilgili gözlemlerini aktardı. Özbay, "Maalesef eğitimi planlamakla sorumlu olan kişiler hiçbir sorunu doğru yerinde tespit etmemişler, hiçbir planlama yapmamışlar. Koskoca bir buçuk yılı boş geçirdikleri gibi yaz tatilinde de eğitim öğretim başlamadan önce bakanın ismini değiştirmekten başka bir değişikliğe gitmemişlerdir" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, sendikanın Eskişehir Şubesini ziyaret etti. Genel Başkan seçildikten sonra Eğitim-İş şube ve temsilciliklerine ziyarette bulunan Özbay, Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ve Şube Sekreteri Fatma Eryılmaz ile görüştü.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özbay, şunları söyledi:

“Bundan sonra Eğitim İş’in genel başkanı olarak en az üç yıl biz temsil edeceğiz. Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk arkadaşımızla beraber hemen göreve gelir gelmez dedik ki örgütümüzü ziyaret etmeliyiz, eğitim-öğretim başladı. Alandaki sorunlar neler? Tam da yerinden, yerelinden bunu anlamalıyız ve Türkiye kamuoyuna bu sorunları anlatmalıyız, dedik. Bu ziyaretimiz esnasında da bugünkü durağımız Eskişehir. Açmak sorun değil de önemli olan kapatmadan devam etmekti. Kapatmadan devam edebilecek bir performans gösterebilmekti. Ancak herhangi bir tedbir alınmadan sürecin başlatıldığını görüyoruz.”

“YENİ EĞİTİM TEDBİRSİZLİKLE BAŞLADI”

Yeni eğitim- öğretim dönemine ilişkin gözlemlerini aktaran Özbay, şöyle devam etti:

“Okullarımızdaki ve kurumlarımızdaki sorunları irdelediğimizde bakıyoruz ki en temel ihtiyaç olan pandemi koşullarında hijyen malzemesi anlamında ciddi sorunlar olduğunu görüyoruz. Bu sorunları tespit ettik. Hatta yerelden aldığımız bilgiye göre Eskişehir’de belediyelerimiz de sanırım bu tarz ihtiyaçlarda okullarımızın, öğrencilerimizin yanında oluruz iradesi koymuşlar ama buna da sanırım bir engelleme gelmiş.

Tabii ki eğer devleti yöneten erk bu sorunları kendileri çözüyorsa, herhangi bir belediyeden, herhangi bir yerden ihtiyaçları verilmemesi çok normal olur ama bu eğer sorunlar çözülemiyorsa bu ülkenin aydın insanları, bu ülkenin gerçek anlamda çocuğunun geleceklerini düşünen insanların katkıları da bizce engellenmemelidir.

"SINIFLAR KALABALIK"

Velilerimizin Eskişehir’de eğitime oldukça ilgi gösterdiğini ve öğrencilerin geleceği için etinden, tırnağından tabiri caizse arttırarak çocuklarının geleceği için katkı koyduğunu, çağdaş ve aydınlanmacı bir yüz görüyoruz ama ona rağmen burada da sınıflarımızın kalabalık olduğunu görüyoruz. Bir buçuk iki metre adım izleri bulunan okullarımızda bakıyoruz çocuklarımız 40 kişi. Yan yana sıralarda oturtuluyor ve hiçbir tedbir alınmadığına, yalnızca eğitim emekçilerinin üzerine bir yük daha eklendiğini, havalandırması yok, sen camı aç, çocuklarımızın hava almasını, nefes almasını sağla.

Ders süreleri özellikle çok sık. Bize sorulan bir şey. Bakanlığın da bu konuda bir planının olmadığını görüyoruz. Ders sürelerinin yine azaltılmadığını, sanki hiçbir şey yokmuş gibi aynı koşullarda devam ettirildiğini, maske ile havalandırılması olmayan bir sınıfta öğrencilerimizin nasıl ders işleyeceği ile ilgili bir düşüncelerinin olmadığını görüyoruz.

“BAKAN İSMİNİ DEĞİŞTİRMEKTEN BAŞKA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEMİŞLER”

Bugün bakanlık koltuğunda oturanlar yalnızca bakan olarak kalmaya devam ediyor. Bakmışlar hiçbir şey görmemişler. 18 aylık alan tecrübesi, eğitim içerisinde olmayan kişiler bile artık eğitim içerisindeki sorunları görmüş, eşitsizliği görmüş, adaletsizliği görmüş, eğitimin sorunlarını görmüşken maalesef eğitimi planlamakla sorumlu olan kişiler hiçbir sorunu doğru yerinde tespit etmemişler, hiçbir planlama yapmamışlar. Koskoca bir buçuk yılı boş geçirdikleri gibi yaz tatilinde de eğitim öğretim başlamadan önce bakanın ismini değiştirmekten başka bir değişikliğe gitmemişlerdir.”