Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli koronavirüs aşısının üçüncü fazının ilk doz uygulamasına video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın isim önerisini sorması üzerine 'Benim şahsen gönlümden geçen; ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından Turkovac ismi uygundur derim" dedi. 

Yerli Covid-19 aşısının faz-3 çalışması kapsamında gönüllülere yönelik aşılama programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevrimiçi katılımıyla Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı. Gönüllü bir vatandaşa kameralar karşısında yerli aşı yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamadan önce "Bugün faz-3 aşamasına gelen bir aşımız artık var. Bu gurur milletimize ait. Bundan sonraki safhada Faz-3 döneminde gönüllülere yapılıp etkinliğini görmüş olacağız. Bugün ilk gönüllümüze huzurlarınızda aşıyı yapmış olacağız. Devamında yaygın kullanıma geçilmiş olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yerli aşı ile birlikte son dönemece girildiğini belirterek, "Bu aşıyla birlikte Türkiye bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Üçüncü faza geçen bu ilk aşının hayırlı olmasını diliyorum. Erciyes Üniversitemiz ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirilen bu aşı halihazırda ülkemizde en ileri düzeye ulaşmış olan çalışmadır. Bu aşıyla birlikte Türkiye bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır. Türkiye, somut neticeye ulaşan tüm aşıların tedariki ve uygulaması konusunda ileri bir düzeydedir. İnşallah birkaç hafta içinde 18 yaş üstü nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız. Asıl olan kendi aşımızı üretmektir. Bu salgının ne kadar süreceği, mutasyon geçireceği belirsizdir. Bu çalışmayla kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz."