Fındıklı Belediyesi, ‘Halkın Bakkalı’nın açtı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, bakkalda satılan ürünlerde ‘aracının’ ortadan kaldırıldığını vurgulayarak, “Niğde’de patates üretiliyor, burada 3,5 liradan satılıyor. Patates 1 lira 20 kuruşa her şey içinde dahil gelebiliyor” dedi.

Rize’de Fındıklı Belediyesi, halkın daha ucuza alışveriş yapabilmesi ve doğal beslenebilmesi için ‘Halkın Bakkalı’nı açtı. Meci Tarımsal Kooperatifi’nin ürünlerinin satılacağı bakkalda, diğer kooperatif ürünleri de yer alıyor. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, kadınların emeğiyle bu bakkalın açıldığını vurgulayarak, “Zehirsiz bahçe, zehirsiz gıdanın ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde gördük. İki amacımız vardı. Bir ülkenin dört bir yanında halkımızın ürettiği ürünlerin aracısız, tefecisiz halkımıza buluşturmak. Kendi yurttaşlarımıza ve kendi ailemize dokunabilmek. Meci Kalkınma Kooperatifi’nin ürünleri sadece kendimize sunulması değil aynı zamanda hasretlik çeken yurttaşlarımıza da ulaştırmak” diye konuştu.

Cervatoğlu, ilerleyen süreçte Rize’nin merkezinde de ‘Halkın Marketi’ni açacaklarını söyleyerek, aracısız şekilde tüketim maddelerine ulaşmanın önemini “Biz aracıyı ortadan kaldırıyoruz. Niğde’de patates üretiliyor, burada 3,5 liradan satılıyor. Patates 1 lira 20 kuruşa her şey içinde dahil gelebiliyor. 3,5 liraya gelene kadar arada kazananlar var. Elbette hizmet verenlerin kazanması önemli ama buradaki uçurum, fazla kazanma. O aracı başka bir şey oluyor” diye vurguladı.